FOTO: Održan 11. Noćni pohod Vitez – Zabrđe – Zaselje

Jedanaesti tradicionalni Noćni pohod Vitez – Zabrđe – Zaselje i ove su godine organizirali HPD „Vitez“ i Udruga građana „Zabrđe“.

Zbog pandemije koronavirusa i mjera, koje su na snazi u cilju sprječavanja njenog širenja, Noćni pohod nije najavljivan, ali se ipak okupilo 90-tak sudionika, koji su u 16,30 sati krenuli s Gradskog trga u Vitezu, preko Bobaša do Zabrđa, gdje ih je dočekala okrjepa.

Nakon kraćeg zadržavanja, većina sudionika Pohoda vratila se istom maršrutom u Vitez, a manji dio se uputio prema Zaselju, odakle su, bez tradicionalnog zadržavanja u Planinarskom domu, nastavili put pješice svojim kućama.

„Svaki zimski noćni pohod poseban je na svoj način, pridruže mu se i oni koji inače ne planinare, ali ovaj je bio zaista poseban zbog uvjeta i zimskog ambijenta, kojeg je upotpunjavao snijeg, koji je padao gotovo tijekom cijelog pohoda“, kazala je za Radio Vitez Dragana Sivonjić, predsjednica HPD „Vitez“, izražavajući žaljenje što zbog aktualne epidemiološke situacije i propisanih mjera, posebno policijskog sata, nisu bili u prigodi ugostiti sudionike Pohoda u svome planinarskom domu u Zaselju, kao ni pozvati prijatelje iz drugih planinarskih društava da im se pridruže.