FOTO: Odlična izvedba premijere predstave “Do utorka” GKM-a Vitez

Predstava “Do utorka” nova je poslastica na kazališnom repertoaru Gradskog kazališta mladih Vitez. Na svojoj praizvedbi i premijeri predstava rađena po tekstu i u režiji mlade Ane Dragozet doživjela je veliki uspjeh te nagrađena gromoglasnim pljeskom u nekoliko navrata tijekom same predstave, ali i nakon nje. 

Iz GKM-a su istaknuli kako su ponosni na novu predstavu i igru mladi glumaca, jednako kao i na činjenicu da je još jedan odličan tekst napisala Ana Dragozet, članica GKM-a Vitez, koja je režirala ovu predstavu, a vrijedi istaknuti, uz Leonu Blaž, igrala i na prošlotjednoj premijeri predstave “Lude sedamdesete”. Također, najavljena je i nova premijera, u petak, 5. svibnja, kada će na “daske koje život znače” izaći najmlađi ansambl GKM-a Vitez s dječjom predstavom “Plava boja snijega”, koju je režirala Ivona Matošević.

U predstavi “Do utorka” igraju Franko Bralo, Leona Blaž, Filip Križanac, Minela Salkić i Doris Petrušić. Tekst i režiju potpisuje Ana Dragozet, grafičko oblikovanje Borislav Sučić, fotografiju Filip Šarić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Publika je imala priliku pogledati vrlo zanimljivu predstavu, koja govori o lijenost, koja je jedan od najvećih problema današnjice. Ponekad u životu odgađamo obveze i događa nam se da nas one ,,stignu”. Tada nastaju problemi. Možemo li se vratiti u ,,tok života” i početi ispočetka? Možemo jer upravo onda kad nam je najteže, postajemo najproduktivniji. Ipak, ponekad nam se događa i to da trebamo ,,trpjeti” posljedice zbog vlastite neodgovornosti. U predstavi imate priliku vidjeti kako se jedan majstor izborio sa svojom neodgovornošću. Također, prikazuje se i napredovanje pojedinca u kojeg društvo sumnja. Ali, dovoljni su trud i vjera tog pojedinca da ,,sruše” sve one predrasude koje mu društvo ,,nameće”. Tko bi nam uostalom mogao ,,ubiti” vlastite snove kad nas oni vode da kroz život koraćamo? Za sve u životu je potrebna vjera, a uz vjeru, čuda su moguća, poručuje nam ova predstava.

Prethodni članakOdržan 6. malonogometni turnir osnovnih škola u Vitezu
Sljedeći članakU Vitezu se igra najbolji mininogomet: Ecos prvak BiH u mininogometu