FOTO: Odigrana humanitarna utakmica između HKK Vitez i KK Bosna ASA BH Telecom – Saletu od prijatelja

Vitez - Bosna

Humanitarna utakmica “Saletu od prijatelja”, u organizaciji HKK “Vitez”, okupila je 600-700 posjetitelja na tribinama Gradske sportske dvorane Vitez i na taj način, slobodni smo napisati, apsolutno uspjela. Lijepo je bilo ponovno vidjeti prilično ispunjene tribune GSD Vitez, a ugođaj su upotpunili igrači Viteza, ali i sarajevske Bosne, nekadašnjeg europskog prvaka.

Publika je također bila na nivou, a tijekom cijele utakmice pljeskom su podržavali lijepe poteze obje ekipe.

Najveći pljesak publika je uputila na početku drugog poluvremena kada je kapetan Bosne, Dženan Rahimić, u ime sarajevskog kluba uručio prigodan poklon za Sašu Markovića. Prigodan poklon je u ime sponzora utakmice, poduzeća “Fin caffe”, uručila Josipa Čalić. Poklone je u ime Saše Markovića primio kapetan HKK “Vitez” Željko Palavra.

Iz HKK “Vitez” su nas obavijestili kako je općinski načelnik Vlado Alilović kupio 100 ulaznica za ovu utakmicu, a jednak broj ulaznica kupila je i predsjednica OO HDZ BiH Vitez, Marina Pendeš. Iz kluba im se zahvaljuju na potpori.

U utakmici, u kojoj je rezultat bio u “šesnaestom planu”, KK „Bosna ASA BH Telecom“ slavila je pobjedu nad domaćom ekipom Viteza rezultatom 107 – 71. Utakmica je uglavnom bila “jednosmjerna ulica”, a Vitežani bez nekoliko standardnih igrača (Križanović, Šimić, Blaškan, Matijanić, Bošnjak) nisu uspjeli pružiti kvalitetniji otpor nekadašnjem prvaku BiH i Europe. Kod Bosne je briljirao kapetan Dženan Rahimić s postignutih 37 poena, dok su dovocifreni kod gostiju bili još i Čamdžić (15), Hodžić (14), Buza (11), te Sindis Demić s 10 postignutih poena. U HKK „Vitez“ brojem koševa je prednjačio kapetan Palavra s 19 postignutih poena, dok su dvocifreni bili i Šero i Mlakić po 11, te Frljić sa 10 poena.

Vrijedi istaknuti da su se u strijelce kod domaćina uspjeli upisati petnaestogodišnji Rajić (2), te četrnaestogodišnji Ivanković (2), što je viteška publika pozdravila gromoglasnim pljeskom.

Utakmica je igrana za pomoć u liječenju Vitežaninu Saši Markoviću, koji je nesretno nastradao prije nešto više od godinu dana te ostao nepokretan. Saša je nosio dres ova dva kluba, igrao je za HKK “Vitez, a za vrijeme studiranja bio je član sarajevske Bosne.

„Hvala publici što je prepoznala ovu vrijednu inicijativu i pokazala kako slogan HKK “Vitez”  “Klub sa srcem i dušom” nije isprazan. Pokazalo se da imamo i publiku sa srcem i dušom. Hvala im“, izjavio je za Fenu Josip Pandža, trener košarkaša Viteza.

„Ova gesta mi puno znači, a i sam bih sudjelovao u pomoći bilo komu. Na žalost zbog zdravstvenih problema morao sam propustiti ovaj veliki događaj, ali ću ga pamtiti cijeli život. Hvala svim članovima HKK “Vitez” i KK “Bosna”, kao i svim posjetiteljima koji dođu na utakmicu“, izjavio je Saša Marković.

HKK „Vitez“: Šimić, Pandžo 9, Rajić 2, Frljić 10, Mlakić 11, Ivanković 2, Fejzagić 5, Mujkić 1, Šero 11, Palavra 19

KK „Bosna ASA BH Telecom“: Alispahić, Hodžić 14, Buza 11, Vuković 3, Čamdžić 15 Rahimić 37, S. Demić 10, A. Demić 8, Hot 2, Kalić 7

p.s. Iz HKK “Vitez” su uputili zahvalu svima, koji su na bilo koji način doprinijeli da ova akcija uspije, a prije svih gostima iz Sarajeva. Posebnu zahvalu poslali su svima koji su bili na tribinama. Redakcija vitez.info portala će iskoristiti priliku i zahvaliti se HKK “Vitez” koji je još jednom pokazao kako ima “srce i dušu”. Bravo dečki!

{gallery}vijesti/vitez_bosna{/gallery}