FOTO: Odgođena Skupština NK ‘Vitez’

Agonija viteškog federalnog nogometnog prvoligaša se nastavlja, iako se to po rezultatima po kvaliteti igre, a i po rezultatima omladinskih selekcija i ne bi dalo zaključiti. Jer, NK Vitez će ovu natjecateljsku sezonu završiti ( u subotu 9. lipnja) na vrhu, među najuspješnijim klubovima, a izborili su se i za završnicu Kupa BiH. Međutim, zbog nedostatka podrške, financijske prije svega, od Općine a i od kolega mu gospodarstvenika, predsjednik viteškog prvoligaša, Vlatko Kafadar, prije mjesec dana podnio je neopozivu ostavku.

No, ne želeći iza sebe u klubu ostaviti bilo kakve financijske dubioze izmirio je sve obveze prema igračima, pomoćnim i stručnim radnicima i vjerovnicima, a takvih klubova, sa svim izmirenim obvezama, u BiH skoro da i nema. Uz to, Kafadar je i nastavio financijski i na svaki drugi način pomagati Klub kako bi se sezona završila bez većih potresa., a želeći otići s predsjedničke funkcije časno zatražio je i održavanje izborne Skupštine gdje bi podnio izvješće o radu i financijskom poslovanju za protekli natjecateljski period. Na Skupštini je trebalo izbrati i novo rukovodstvo kako bi Klub nesmetano nastavio s radom i djelovanje, kako bi se momčad nesmetano i bez potresa počela pripremati za novu natjecateljsku sezonu. Međutim, izborna Skupština zakazana za utorak 5. lipnja nije održana iako je bilo dovoljno prisutnih skupštinara za legalan rad i odlučivanje. Naime, prisutni su bili oni koji iskreno vole NK Vitez, ali mu osim s ljubavlju i s dušnim navijanjem na drugi (materijalni) način ne mogu pomoći. A oni koji bi to mogli, nije bilo a zbog obveza nije bilo ni općinskog načelnika Vlade Alilovića.

I u takvoj situaciji, s takvim sastavom prisutnih, jednostavno nije bilo umjesno birati predsjednika ni članove Predsjedništva, a ni druga klupska tijela, a takvih pripremljenih prijedloga i dogovora, što je inače uobičajeno, i nije bilo.

Skupštinari su, prijedlog predsjednika u ostavci Vlatka Kafadara, da se Skupština odgodi, jednoglasno prihvatili, te zaključili kako bi do kraja ovoga tjedna predsjednik Skupštine Dragan Šafradin, predsjednik u ostavci Kluba u ostavci te dugogodišnji član najviših struktura NK Vitez, Vlado Mišković, trebali obaviti razgovore s općinskim načelnikom, s predstavnicima Udruge poslodavaca Viteza i s predstavnicima političkih struktura vlast, kako bi se Skupština ponovo zakazala i izabralo novo rukovodstvo ovog najpopularnijeg viteškog sportskog kolektiva u Vitezu.

No, čini se, da se ponovo nad ovaj klub nadvio tamni oblak kao i prije nekoliko godina koji ponovo prijeti „olujom” nebrige, neodgovornosti i prepuštanja stihiji, a što može imati katastrofalne posljedice za Klub u kojemu svakodnevno , u svim selekcijama, vrijedno radi, djeluje i natječe se blizu dvjesto nogometaša. A sezona na izmaku bila je rezultatski jedna od najboljih u proteklih deset i više godina.

{gallery}sport/skupstina_nk1{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL