FOTO: Obitelj Pranjković nastavila s obnovom doma, u pomoć ‘priskočili’ učenici i djelatnici OŠ ‘Vitez’

Vitez.info je pisao o stravičnoj nesreći koja je pogodila obitelj Pranjković iz Viteza, koja je u požaru koji se dogodio u ranim jutarnjim satima utorka, 24. siječnja 2012. godine, ostale bez krova nad glavom.Istog dana portal vitez.infopokrenuo je akciju za pomoć unesrećenoj obitelji Pranjković, kojoj su prvi u pomoć priskočili najbliži susjedi, a posebice Alojz Mlakić, ugledni viteški gospodarstvenik i vlasnik poduzeća AM 2000.

Tog kobnog jutra na kući Slavka Pranjkovića u viteškome naselju Kamenjače zapalio se dimnjak, a nakon toga požar se proširio na cijelu kuću. Brzom intervencijom oba vatrogasna društva iz Viteza požar je ugašen oko 6,00 sati ujutro. U požaru nitko nije ozlijeđen, ali je počinjena velika materijalna šteta.

“Bogu hvala da nema ozlijeđenih. Ne znam što bih rekao. Ova tragedija došla je iznenada i svi smo još u šoku”, izjavio je toga jutra za vitez.info Josip Pranjković, koji je sa suprugom i dvoje djece živio u roditeljskoj kući.

Pukom srećom izbjegnuta je tragedija s ljudskim žrtvama, a u kući je stanovala šesteročlana obitelj, Slavko Pranjković i supruga, te njihov sin Josip sa suprugom i dvoje djece.

Susjedi obitelji Pranjković su svakodnevno pomagali u uklanjanju zgarišta, a već tijekom narednih dana se marljivo prionulo na posao obnove izgorenog doma Pranjkovića. U pomoć su priskočili gospodarstvenici, općina Vitez, obični građani… Nakon velikih padavina stalo se s obnovom i čekalo ljepše vrijeme. S prvim proljetnim danoma radovi su nastavljeni, a mi smo posjetili obitelj Pranjković…

„Sretan sam da se snijeg otopio i da je stiglo toplije vrijeme s kojim smo mogli nastaviti radove. Hvala svima koji su pomogli i koji će pomoći. Nadam se da ćemo ja i moja obitelj uskoro ponovno imati krov nad glavom i moći normalno živjeti. Ostalo je još prilično posla za uraditi, ali je puno lakše kada znamo da nismo sami. Dobri ljudi su nam vratili nadu i još jednom se svima zahvaljujem”, danas je Josip pun optimizma i s veseljem govori za vitez.info. „Onoga jutra kad se dogodio požar, bio sam u šoku i iznenadio sam se kada sam vidio da slikate zgarište. Ništa mi nije bilo jasno. Sada je sve drukčije, kao i moje raspoloženje. Vitez.info i vaši čitatelji su u velikoj mjeri zaslužni za to”, napominje Josip, a na naše pitanje koliko je još potrebno pomoći da bi uspio završiti dom u koji će sa svojom obitelji useliti skromno dogovara da ne treba puno.

Možda i ima pravo, možda i ne treba puno… Možda samo malo dobre volje. Vjerujemo kako će nas blagdani koji su pred nama, odnosno iza nas, potaknuti da pomognemo ovim dobrim ljudima kako bi ispunili svoj san i uselili u obiteljski dom.

Obitelj Pranjković u srijedu, 4. travnja, posjetili su djelatnici i učenici Osnovne škole „Vitez” te im uručili donaciju koju su prikupili u akciji, pokrenutu na inicijativu ravnateljice Slavice Šerbetić i Učeničkog vijeća OŠ „Vitez”, provedenoj u ovoj školi. Donaciju je u ime OŠ „Vitez” uručila Anamaria Bilić, predsjednica Učeničkog vijeća OŠ „Vitez”, a u posjetu su još bili i Borka Matić doravnateljica ove škole, Delfa Štrbac pedagoginja i Andrea Mišković članica UV OŠ „Vitez”.

Oni koji žele pomoći obitelji Pranjković mogu to učiniti uplatom na broj računa – 1542099984661983 – Intesa Sanpaolo banka, za pomoć Josipu Pranjkoviću ili u dogovoru s obitelji Pranjković pozivom na broj 063/960-313.

Za uplate iz inozemstva:

Josip Pranjković

Ilije Petrovića 22, 72 250 Vitez

IBAN: BA39 1542099984661983 – Intesa Sanpaolo Banka dd BiH

SWIFT: UPBKBA22

{gallery}drustvo/pranjkovici_travanj{/gallery}