FOTO: Novotravnička uskrsna čestitka

Zajednica žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača” Novoga Travnika, na neuobičajen način čestitala je Uskrs svojim sugrađanima.

Naime, nakon blagdana, u utorak su na Gradskom trgu u Novom Travniku, njih petnaestak, s umjetničkom žicom, izložili obojena i našarana jaja, djelo svojih i inače vrijednih i čestitih ruku. I ne samo da su ih izložili, nego su i na licu mjesta demonstrirale tehniku, tradiciju i vlastite ideje ukrašavanja, šaranja, kako se to u srednjoj Bosni kaže, te ih uz čestitke najvećeg katoličkog blagdana, i darivali svojim sugrađanima.

„Željeli smo uveličati i dodatno obilježiti blagdan Uskrsa u Novom Travniku, a ujedno, i na ovaj način, predstaviti našu Zajednicu”, kazala nam je predsjednica Zajednice žena „Kraljica Katarina Kosača” Novoga Travnika, Ankica Đuran.

Kazala je, također, predsjednica, kako novotravnička Zajednica ima preko 80 članica različite starosne dobi i obrazovanja, te da su, do sada, priredile niz humanitarnih akcija, predavanja, edukativnih radionica…, s posebnim naglaskom na „Božićni sajam” koji su prošle godine organizirale po drugi put. A uz prezentaciju rukotvorina žena Zajednice, ali i drugih sudionika, Sajam ima i prodajni humanitarni karakter. Jer, sav novac od prodaje izloženog, a djelo je ruku članica Zajednice, ali i članova drugih udruga i udruženja, namijenjen je za pomoć najsiromašnijim obiteljima općine Novi Travnik.

A i ova uskrsna lijepa akcija izazvala je pozornost Novotravničana, jer su uz uskrsnu čestitku dobili i po jedno šareno jaje, rad vrijednih članica Zajednice žena HDZ-a BiH, „Kraljica Katarina Kosača”.

{gallery}drustvo/nt_uskrs12{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL