FOTO: Novo krovište i prenamjena sadašnje dvorane Općinskog vijeća

Zgrada općine Vitez, izgrađena krajem pedesetih prošloga stoljeća, uskoro će dobiti novi izgled, te novi radni prostor koji je, do sada, bio (pre)mali, a u nekim segmentima i nefunkcionalan.

Naime, nakon dugih administrativnih procedura (javni natječaj za izvođenje radova, žalbe, otkazivanje ugovora…) proteklog tjedna ipak su počeli radovi koje izvodi tvrtka SIGMA – SK iz Zenice. A okvirno rečeno, postavlja se novo krovište s tzv „vilama” koje daju ljepši izgled cijeloj zgradi i omogućavaju dovoljno prirodnog osvjetljenja potkrovlju i nova fasada na cijeloj zgradi.

„U potkrovlju ćemo dobiti dvoranu s 120 – 150 sjedećih mjesta koje će koristiti Općinsko vijeće, a moći će je koristiti i druge institucije, organizacije i udruge s područja naše općine za sastanke, tribine, seminare i druge potrebe. Bit će uređene još dvije prostorije s uredskim prostorima za rad klubova vijećnika, prostor za arhivu, bife, mokri čvor…! Bit će to zaista koristan prostor što će nam i omogućiti prenamjenu sadašnje dvorane Općinskog vijeće. Planiramo, naime, sjevernu polovicu dvorane preurediti u urede i tako prostorno rasteretiti neke općinske službe, a drugu južnu polovicu planiramo preurediti u prostor gdje će općinski načelnik moči primati goste, delegacije, voditi poslovne razgovore…”, kaže nam općinski načelnik Vlado Alilović, koji svakodnevno pomno prati izvođenje radova. A kako nam je kazao načelnik, radovi se odvijaju svakodnevno u dvije smjene, čak i nedjeljom i moraju biti završeni do kraja kolovoza. Vrijednost radova je oko 250 tisuća KM, polovicu će osigurati Općina a plovicu GAP (projekt upravne odgovornosti) preko svojih stalnih sponzora i donatora, USAID (SAD) i SID-a (Švedska, te veleposlanstva Nizozemske u BiH.

Suradnja općine Vitez i GAP-a počela je u ožujku 2009. godine realizacijom projekta „Razvitak lokalne samouprave”. Riječ je o izgradnji i tehničkoj opremljenosti Centra za pružanje usluga građanima – urbanističke suglasnosti, građevinske dozvole, te usluge katastra i imovinsko – pravnih poslova. Projekt je završen na obostrano zadovoljstvo pa je i suradnja GAP-a i općine Vitez nastavljena kroz rekonstrukciju i uređenje općinske zgrade što će doprinijeti i boljem i funkcionalnijem radu dijela općinske administracije i općinskih službi uopće.

Zvonimir Čilić / VL