FOTO: Nove vrijedne nagrade za Gradsko kazalište mladih Vitez

Gradsko kazalište mladih Vitez bogatije je za pet novih i vrijednih nagrada. Na proteklog vikenda završenom 12. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine u Konjicu, mladi glumci iz Viteza osvojili su, s predstavom „Šuti i trpi ili kako hoćete“, drugo mjesto u konkurenciji kazališnih grupa, dok je prvi bio ansambl Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice. Treće mjesto zauzelo je Amatersko pozorište „Neretva“ iz Konjica.

„Jako sam ponosan na naš novi uspjeh. Čestitam svojim glumcima, ali i svim članovima našeg kazališta. Ove nagrade nam posebno znače, jer je ova predstava naš autorski projekt, od same ideje, teksta do realizacije. Pokazali smo da smo spremni iz naše radionice izbaciti ponajbolje kazališne uratke u BiH i to nas čini sretnima“, kazao je Bruno Grebenar, dvadesetogodišnji redatelj predstave „Šuti i trpi ili kako hoćete“ GKM-a Vitez.

Vitežani su uz nagradu za drugu najbolju predstavu na festivalu koji je, nakon izvršene selekcije, okupio oko 30 kazališnih i srednjoškolskih grupa, osvojili i nagradu za najbolji scenski govor, zatim najbolji scenski pokret i najbolji autorski tekst. Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u ženskoj konkurenciji osvojila je članica GKM Vitez, Mirna Matković.

„Presretni smo, ne znam što drugo kazati. Čestitam našoj ekipi na istinskom podvigu. Potvrdili smo da kontinuirano radimo kvalitetno, a veseli nas da to prepoznaje i struka. Posebno nas veseli i činjenica da smo uz visok plasman, osvojili i nagrade za autorski tekst, ali i scensku igru, odnosno pokret. Ocjenjivački sud je prepoznao i kvalitetu naše Mirne Matković, koja je dobila nagradu za glumačko ostvarenje i koja potvrđuje svu raskoš talenta koji imamo u našem kazalištu“, izjavio je Ivan Sajević, voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez.

Gradsko kazalište mladih Vitez osnovano je 2006. godine i tijekom proteklih 6 godina, koliko sudjeluje na festivalskim natjecanjima, osvojilo je više od 200 nagrada, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. I ovogodišnjim nastupom u Konjicu potvrdili su kako su istinski kulturni brend Srednje Bosne, ali i ponajbolje amatersko kazalište u BiH.