FOTO: Nogometašice SFK Sarajevo 2000 pobjednice IV. međunarodnog malonogometnog turnira

Pobjednik jakog međunarodnog ženskog malonogometnog turnira održanog u subotu u Vitezu je SFK Sarajevo 2000. Sarajke, uvjerljivo najbolje na ovom turniru, u finalnom susretu su se lako obračunale s daleko neiskusnijom, fizički i tehnički u ovom susretu inferiornom ekipom „Mladost” Novog Travnika, pobijedivši ih 6:0 (2:0).

U polufinalnim susretima SFK Sarajevo 2000, koje vodi Samira Hurem, ujedno i izbornica seniorske reprezentacije BiH, pobijedila je „Agram” iz Zagreba u čijem sastavu igra i legendarna Mara Matuzić, popularna Maca Maradona, rezultatom 4:1, a „Mladost” „Jack pot” iz Rijeke boljim izvođenjem sedmeraca (4:2), nakon što je utakmica u regularnom vremenu završila rezultatom 2:2. U borbi za treće mjesto „Jack pot” je uvjerljivo, s 4:0 bio bolji od Agrama”.

Za najbolju igračicu turnira proglašena je Amela Kršo (SFK Sarajevo 2000), a prema ocjeni stručnog žirija najbolja vratarka je bila je Fatima Zeljkjović (Mladost). Najbolja petorka turnira je: Fatima Zeljković (Mladost), Amela Kršo (SFK Sarajevo 2000), Monika Conjar (Agram), Dušanka Juka (Jack pot) i Tatjana Stanić (Mladost).

Domaćin i organizator ovog tradicionalnog turnira, četvrtog po redu, je Mladost iz Nević Polja, koju uspješno vode braća Suban, Velimir poznati trener i Drago predsjednik kluba, ujedno i aktualni predsjednik Sportskog Saveza Srednjobosanske županije.

Turnir održan u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, a utakmice je, u nezagrijanoj dvorani, u prosjeku pratilo dvjestotinjak gledatelja po utakmici. Uz polufinaliste na ovom jakom međunarodnom turniru, tvrdi se najjačem ove godine u BiH, nastupili su i klubovi: „Čelik” (Zenica), „Ekonomist” (Nikšić – Crna Gora), „Gradina” (Srebrenik) i „Salt City (Tuzla). Značajnu pomoć u organizaciji i održavanju turnira dali su općina Vitez i viteška tvrtka Lapunt.

Zvonimir Čilić / VL