FOTO: Nogometaši Viteza svladali Goražde i osigurali titulu jesenskih prvaka Prve lige F BiH!

Vitežani su još jednom igrom i zalaganjem oduševili svoje navijače koji su ih, u više navrata tijekom utakmice, nagrađivali pljeskom na otvorenoj sceni i na kraju ih u svlačionicu ispratili burnim odobravanjem i ovacijama. Jer, uz vrlo dobru igru, iskazano zalaganje i požrtvovnost te uvjerljivu pobjedu, nagradili su ih i za jesensku titulu koju su osvojili kolo prije završetka prvenstvene polusezone.

Igrali su Vitežani vrlo dobro, posebno u drugom poluvremenu, kada su i propustili čak desetak izvrsnih prilika, pa tako i mogućnost Goraždanima nanijeti daleko uvjerljiviji poraz. A gosti iz Goražda srčano i pošteno su se borili, ali to nije bilo dovoljno da se ravnopravnije suprostave razigranim domaćinima i prava je šteta što ta viteška nogometna rapsodija u drugom poluvremenu nije rezultirala još kojim golom. Jer, zalaganjem i igrom mladići trenera Valentina Plavčića ovaj su put to zaista zaslužili.

VITEZ Gradski stadion. Gledatelja 400. Sudac: Mirza Tičić (Sarajevo) 7,5.
Pomoćnici: Tarik Kečo i Sanel Herceglija (oba iz Sarajeva).
Četvrti sudac: Admir Čehović (Sarajevo).
Delegat: Zoran Biletić (Stolac)

Strijelci: 1:0 Dedić (31), 2:0 Dilaver (48), 3:0 Dedić (66), 4:0 Vidović (68).

VITEZ: Perković -, D. Šantić 7, Jurić 7,5, Hasanović 7,5, Dilaver 7,5, (od 66 Livaja 7,5), Dedić 8 (76. J. Šantić -), Imamović 7,5, Grbavac 7 (od 35 Hećo 7,5), Vidović 8, Mišić 7,5, Pranjković 8.
Trener: Valentin Plavčić

GORAŽDE: Efendić 6,5, Rašidović 5,5 (od 62 Oputar 5,5), Čehaja 6 (od 81. Kadrić -), Drljević 5,5, Isaković 6, Kamenica 5,5, Jelić 5,5 (od 46 Kurtović 6), Šeko 5,5, Čulov 5,5, Prolaz 6, Čakar 5,5.
Trener: Juso Drljević

Žuti kartoni: Grbavac i Dedić (Vitez), Rašidović i Čehaja (Goražde)

Igrač utakmice: Vedran Vidović.

Tekst: Zvonimir Čilić / SN
Foto: Filip Šarić