FOTO: Nogometaši Viteza pobjednici Kupa Nogometnog saveza Srednjobosanske županije

Pokal pobjednika Kupa NS Srednjobosanske županije osvojili su nogometaši federalnog prvoligaša Viteza pobijedivši, uvjerljivo, mjesnog rivala, županijskog ligaša Rijeku. Uz pobjednički pokal, koji je kapetanu Draganu Šantiću uručio predsjednik Županijskog NS Bedrudin Nane Trbović, nogometaši Viteza izborili su i pravo nastavka natjecanja i borbu za Kup Bosne i Hercegovine.

To isto pravo izborio je i finalist Rijeka. Jer, prema propozicijama natjecanja finalisti kupa u županijama, njih 20, idu u završni kolo, parovi će biti određeni ždrijebom, a deset pobjednika ulaze u završnicu natjecanja za Kup BiH, među 32 najbolje i najuspješnije momčadi tog natjecanja.

Finalni susret Kupa srednjobosanskog Nogometnog saveza između Viteza i Rijeke, bio je vrlo zanimljiv, borben i korektan. Prvo poluvrijeme Rijeka je igrala vrlo dobro, čak bi rekli i iznad objektivnih očekivanja i bila je u tom dijelu utakmice ravnopravan partner ipak boljem Vitezu. A kvaliteta i bolja tjelesna sprema prvoligaša, pomalo i nes(p)retno primljen prvi gol već u drugoj minuti drugog poluvremena, presudili su u korist Viteza koji je potpuno zasluženo i uvjerljivo slavio. A za prikazani nogomet, za borbenost i korektnost, gledatelji su na kraju susreta aktere nagradili burnim i dugotrajnim pljeskom, pa se može s pravom reći da je to bio lijepi nogometni i sportski ugođaj.

Gradski stadion Vitez. Gledatelja 250. Sudac Danijel Bojo (Kiseljak) 7,5

Strijelci: 1:0 J. Šantić (47); 2 : 0 Livaja (49); 3 : 0 Vidović (65); 4 : 0 Vidović (70)

VITEZ: Perković 7, Šasntić 7,5, Pranjković 7,5 (od 70 Tabaković -), Jurić 7, Hasanović 7, Imamović 7, Livaja 7, Badrov 7 (od 74 Livančić -), Kušljić 7 (od 46 Vidović 8), J. Šantić 7,5, Dedić 7.

Trener: Valentin Plavčić

RIJEKA: Šimić 6,5, Vidović 6, Slipac 6, Grbavac 6, Pavlović 6,5, Šero 6,5, Buhić 6 (od 76 Papić -), Ivanković 6, Vujica 6,5 (od 83 Brkan, Aman 7,5, Krišto 6 (od 69 Ramljak -).

Trener: Željko Botić

Igrač utakmice: Vedran Vidović.

Foto: Filip Šarić
{gallery}sport/vitez_rijeka_kup12{/gallery}