FOTO: Nogometaši Viteza odlično odradili prvi dio priprema u Medulinu

Nakon 10 sati vožnje autobusom nogometaši Viteza u ponedjeljak navečer vratili su se kući nakon šestodnevnih priprema u Medulinu. U redovite treninge, a odradili su ih šest, sudjelovali su i na jakom Međunarodnom turniru Arena Cup, odigravši, vrlo uspješno i tri utakmice s respektabilnim protivnicima.

„Što smo tražili i očekivali dobili smo: Izvrsne uvjete za rad i tri utakmice s Istom (1:2), Mariborom (2:0) i sa Slaven Belupom (0:1). Vrijeme provedeno u Medulinu i utakmice koje su za nas došle u preranoj fazi priprema iskoristili smo maksimalno, dečki su sve odradili s maksimalnim angažmanom i profesionalno, nismo imali ozljeda osim potresa mozga našeg golmana Fabijana Tomića, koji je u naše redove stigao iz Hajduka. Na sreću, ništa opasno i već narednog vikenda Tomić će se uključiti u rad s momčadi“, kazao nam je trener Viteza Ante Miše, u utorak prije podne.

Kazao je Miše kako su mu tri utakmice sa snažnim protivnicima pomogle da i dodatno iskristalizira snagu i mogućnosti pojedinih igrača „Naravno, ništa nije završeno, nastavljamo raditi, svaki pojedinac radom i trudom nastavlja se dokazivati, ispravljati greške, potvrđivati na treningu i utakmicama sve ono do sada dobro urađeno i pokazano. Raduju me komplimenti koje su mojim dečkima uputile moje ugledne kolege, treneri, Igor Pamić, Tomislav Ivković i Ante Čaćić. Međutim, komplimente je lijepo slušati, a nogometni život traži potvrđivanje iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu“, kazao je Miše, a govoreći o radu, angažmanu i igri momčadi i pojedinaca, iako nerado, ipak je kazao: „Ante Hrkač je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela priprema . Pokazao je da su mu mogućnosti velike, s vjerom da će ovo moje viđenje u nastavku priprema i u proljetnoj sezoni opravdati i potvrditi“.

Vitezu su do sada pristupila trojica novih igrača – golmani Fabijan Tomić i iskusni Josip Škorić, te Marko Basara, donedavno igrač mostarskog Zrinjskog. „Iskusni Škorić će biti i trener golmana u klubu i mentor talentiranom i perspektivnom Tomiću, dok smo u Marku Basari dobili ono što smo i tražili i što od njega i očekujemo. Jer, radi se o vrlo dobrom i opasnom napadaču, iskusnom igraču, koji zna „stati na loptu“, smiriti ali i ubrzati igru, ima dobar i opasan udarac i nema dvojbe da smo u Basari dobili vrijedno pojačanje“, dodao je Miše, naglasivši kako bi već danas (srijeda) Vitezu ponovno trebao pristupiti Vladimir Branković, a očekuje se dolazak još jednog iskusnog igrača iz Hrvatske. Iz razumljivih razloga, Miše o kojemu se igraču radi nije htio govoriti.

„Nastavljamo s radom u Vitez, u utorak smo odradili težak kondicijski trening, a u slijedeća tri dana o dradit ćemo po dva treninga. U subotu ćemo pokušati naći protivnika za trening utakmicu, želio bi da to bude Rudar iz Kaknja, no, vidjet ćemo. Dalje, sve će ovisiti o vremenskim prilikama koje će ovdje vladat“, kazao nam je trener Ante Miše.

Foto: Safet Omerović Basso / Express Agencija