FOTO: Nogometaši Splita posjetili bolnicu u Novoj Biloj i Križančevo selo

Hrvatski nogometni prvoligaš Split u subotu 30. lipnja prijepodnevnim treningom i večernjom utakmicom sa Sarajevom (1:0) na Koševu, okončao desetodnevne pripreme u Vitezu. Domačin im je bio mjesni županijski ligaš NK „Rijeka”, a Splićani su bili smješteni u reprezentativnom hotelu „Central” u zoni viteškog Poslovnog centra.

Prije odlaska u Sarajevo šef sturćnog stožera Splita, Tonči Bašić, novinarima je ocjenu priprema u Vitezu sažeo u tek nekoliko kratkih i konkretnih rečenica. „Prezadovoljni smo uvjetima za rad i smještajem, jer je sve bilo iznad naših očekivanja. Posebno smo zadovoljni, oduševljeni gostoprimstvom i prijateljskom naklonošću domaćina NK Rijeka ali i Vitežana uopće. Još jednom hvala našim domaćinima na čelu s predsjednikom Antom Šakićem Bolfom, hvala poštovanim Vitežanima. Znači, imali smo izvrsne uvjete za rad, iskoristili smo ih i u potpunosti realizirali zacrtano i planirano”.

U tri navrata u Vitezu je boravio i predsjednik RNK Split, Slaven Žužul, a u subotu navečer, u znak zahvalnosti na pažnji koju je Split uživao u Vitezu, financirao je zajedničku večeru dva kluba, te s gostima po izboru domaćina. I na večeri, na lijepom druženju uz glazbu, prisutno je bilo i desetak uglednih viteških gospodarstvenika i visokih dužnosnika političkog i javnog života Viteza, a među njima i vlasnik tvrtke FIS, Pero Pera Gudelj, općinski načelnik Viteza, Vlado Alilović, federalna parlamentarna zastupnica, Slavica Josipović, zamjenica ministra obrane BiH, Marina Pendeš i brojni drugi. Ovom prilikom predsjednik NK Rijeka, darovao je predsjedniku Splita specijalno urađeni grb grada Viteza, a Žužul je domaćine priprema Splita pozvao u Split na odigravanje prijateljske utakmice i dodatno produbljivanje uspostavljenog prijateljstva.

U subotu prije podne predsjednik Slaven Žužul sa suradnicima bio je gost općinskog načelnika Viteza, Vlade Alilovića, a Splićani su posjetili i Hrvatsku bolnicu „Dr, fra Mato Nikolić”, dar Republike Hrvatske srednjobosanskim Hrvatima. Primio ih je ravnatelj, primarius dr. Velimir Valjan, a najistaknutiji Splitovi nogometaši prigodno su darivali mališane, pacijente bolnice i bolničko osoblje. Posjetili su i poznati viteški Akva park „Ribica”, a skupa sa svojim domačinima pohodili su i veliko hrvatsko stratište u Križančevu Selu nadomak Viteza i uz spomen-obilježje položili cvijeće i upalili svijeće.

{gallery}sport/split_rnk01{/gallery}