FOTO: NK Vitez se pojačava

Nogometaši Viteza vrijedno treniraju a u hodu, kako bi se moglo reći, kompletira se i momčad za narednu sezonu.

Nakon pet dana napornoga rada nedjelja je bila slobodna a u ponedjeljak poslije podne treninzi su nastavljeni. Radi se na fizičkoj spremi ali i s loptom, a treninzi pod vodstvom trenera Valentina Plavčića i njegovog pomoćnika Jasmina Đidića i drugih suradnika odvijaju se na sportskom kompleksu mjesnog županijskog ligaša NK Rijeka iz istoimene viteške mjesne zajednice. Uvjeti su vrlo dobri i kako sada stvari stoje kompletne pripreme momčad će obaviti u Vitezu.

Od jučer (utorak) treninzi su dva puta dnevno, a u rad su se uključili do ponedjeljka opravdano odsutni Marko Basara i Toni Pezo. Mladi i talentirani Dragan Jurčević je izvan trenažnog procesa i uskoro će u Mostar na operaciju trbušnog zida. Vrijedno treniraju i prinove, dva golmana, Aleksandar Živković (povratnik u redove Viteza) i Ivan Tirić, te obrambeni igrači, pojačanja iz banjalučkog Borca, Borislav Pilipović i Marko Jeftić, a tijekom narednih dana najavljeno je predstavljanje novih pojačanja, veznjaka Velibora Đurića, dosadašnjeg igrača Zrinjskog, lijevog bočnog Elvira Sadikovića iz Travnika i krilnog napadača Vedrana Kantara iz Rudara iz Prijedora.

S nogometašima Viteza već nekoliko dana trenira i Busovljak Neven Laštro, u prošloj sezoni igrač Osijeka, ranije Širokog Brijega i Travnika. U NK Vitezu naglašavaju kako su Laštri izišli u susret i omogućili mu treniranje s momčadi kako bi potpuno spreman dočekao poziv iz inozemstva gdje bi nastavio karijeru. Međutim, u koluarima se sve češće govori kako nije isključena mogućnost da Laštro nastavi karijeru upravo u Vitezu. A njegovim eventualnim dolaskom, nema dvojbe, za Vitežane bi bio pun pogodak.

Iznenada, uz dozvolu kluba, golgeter Vitežana Jasmin Smriko napustio je pripreme i otputovao u Tursku gdje bi, nakon određenih provjera, zadovolji li ukus struke, trebao potpisati ugovor s jednim turskim drugoligašem. Ostane li Smriko u Turskoj bit će to veliki hendikep ze Vitežane, jer Smriko je vrstan nogometaš i vrhunski profesionalac iako ga u netom završenoj sezoni golgeterska sreća baš i nije mazila.