FOTO: Neovisni kandidat za načelnika općine Vitez Matija Marjanović predstavio se mještanima Novog naselja

Nakon nesretnih ratnih dešavanja početkom devedesetih godina, veliki broj Hrvata sa područja Zenice i Travnika, pronašli su svoj dom na području viteške općine. Svoje druge domove izgradili su u dijelu općine koji sada nosi naziv Novo naselje, a u kojem je se nalazi više od stotinu obiteljskih kuća, navodi se u priopćenju pr tima neovisnog kandidata za načelnika općine Vitez, Matije Marjanovića.

 

U Novom naselju, u ponedjeljak 1. listopada neovisni kandidat za načelnika općine Vitez Matija Marjanović održao je predizborni skup kojeg je podržao veliki broj mještana. Nesebičnu potporu pružio je i Vlado Štrbac, dopredsjednik HDZ-a 1990 OO Vitez i mještanin Novog naselja koji je sve nazočne podsjetio na ratni put i stradanja Hrvata ali i probleme i odbacivanja na koja, nažalost, posljednjih godina nailaze. Viteški gospodarstvenici Dragan Kafadar, Dragan Jurčević i Jozo Miškić, i ovoga puta su podržali kandidaturu Matije Marjanovića, koji, kako su i sami istakli, kao mlad i uspješan čovjek ima sve predispozicije da zasjedne na mjesto načelnika općine Vitez, stoji u priopćenju.

„Čini se da su i ovoga puta umirovljenici top kandidati koji bi nas trebali voditi, napravimo ovoga puta nešto drugačije, ujedinimo mlade snage koje imaju snage i volje ali i ideja da povedu općinu Vitez ka boljem putu. Meni osobno, radno mjesto nije potrebno, volim posao koji radim, ali želja mi je da u svom životu iskoristim i vrijeme i prostor kako bi napravio jedan napredak zbog naše djece i općenito bolje budućnosti”, rekao je između ostaloga u svom obraćanju skupu neovisni kandidat Matija Marjanović.

Predizborni skup u Novom naselju svojom pjesmom uljepšali su članovi HKD-a „Topala” Nadioci te Bonigma band, koji je na samom početku zabavnog dijela skupa, javnosti predstavio pjesmu koju je u povodu kandidature gdina Marjanovića, napisao vlasnik poduzeća „Buba commerce” Dragan Jurčević, navodi se na koncu ovoga priopćenja.