FOTO: Nema štrajka, šalili smo se!

altDanas je dan kada se vijesti čitaju i slušaju s posebnim oprezom jer nikada ne znate kada možete ‘naletjeti’ na vijest koja to zapravo nije, već se radi o jednostavnoj prvotravanjskoj šali. Prvotravanjska šala koju je portal vitez.info plasirao u eter ove godine je kako će djelatnici osnovnog obrazovanja SBŽ stupiti u štrajk.

Na prvo čitanje teksta da se primjetiti prilično nelogičnosti.

Pisali smo kako je Sindikat srednjoškolskog obrazovanja najavio je štrajk od srijede 4. travnja, a već u narednoj rečenici piše da su prosvjetni djelatnici u osnovnim školama SBŽ nezadovoljni uvjetima rada proveli zakonsku proceduru za uspostavu štrajka. Također, u tekstu se spominje kako potporu štrajku daju premijer i Vlada RS-a, koji nemaju nikakvih dodirnih točki s obrazovanjem SBŽ.

Kada smo razmišljali koju vam foru podvaliti bilo je teško napraviti izbor. Mnogi su mislili da ćemo pisati o grijanju, vodovodu, kanalizaciji, koncertima, kulturi, sportu…a eto, na koncu smo se ipak odlučili za obrazovanje. Dobar dio naših čitatelja je pogodilo da je riječ o prvotravanjskoj šali, ali bilo ih je i prilično koji su “popušili foru”. I ne samo čitatelja…:)

Bilo kako bilo, štrajka nema, a mi se svima kojima smo prouzrokovali duševne patnje i boli iskreno ispričavamo, a posebno našim dragim kolegama iz medija koji su nasjeli na naš štos…;) Najveće isprike idu ekipi portala lasvanskadolina.info, koji redovno kopiraju naše tekstove (neke potpišu, a neke ne), koji su čini se autorizirali naš tekst. Da smo znali da će prisvojiti naš tekst, javili bismo im unaprijed da je riječ o šali…:) Ali, na greškama se uči…:)

{gallery}drustvo/prvi_travnja{/gallery}