FOTO: Napretkov koncert u Vitezu oduševio posjetitelje

U dvorani Hrvatskog doma u Vitezu proteklog je tjedna održan koncert HKD ,,Napredak” podružnica Vitez, koji je trebao biti održan u povodu Uskrsa, patrona župe Sv. Juraj i Dana općine Vitez.

Na koncertu su se predstavile sve Napretkove sekcije kao i pjevačka skupina Krčevljani te Viteški Akordi.

Posjetitelji su uživali u nastupu Napretkovih mažoretkinja, pod vodstvom Maje Kvesić. Da će se i u budućnosti Vitežani ponositi priznatim folklornim sastavima, potvrdila je najmlađa folklorna skupina u izvedbi izvornih narodnih plesova Hrvata Lašvanske doline te uz njih srednja folklorna skupina u izvedbi slavonskih narodnih plesova, pod vodstvom Ane Mišković. Uz naše mlađe folkloraše, nastupio je i A sastav folklora koji su nastupili sa plesovima iz Međimurja, pod vodstvom Kristine Mišković i Zorana Kupreškića.

Bogat program upotpunio je i tamburaški sastav HKD ,,Napredak” Vitez pod vodstvom Stjepana Miškovića i orkestar harmonika, pod vodstvom Gordane Mišković. Također je nastupio i popularni Ritter ethno ansambl, gdje im se, u jednom dijelu programa pridružio i ženski vokalni sastav.

Na kraju koncerta nekoliko članova folklorne sekcije je ispraćeno na studij sa porukom da su uvijek dobro došli u prostorije Napretka.

Prethodni članakČetiri dječaka primila prvu pričest u Travniku
Sljedeći članakPredstavnici programa Hungary Helps i Veleposlanstva Mađarske u BiH posjetili KŠC “Petar Barbarić”