FOTO: Najmlađi dinamovci gostovali u Vitezu

Tri selekcije Otvorene škole nogometa Dinama iz Zagreba, godišta 2005./2006. i 2007., proteklog su vikenda gostovali u Vitezu. Domaćin mladim Zagrebčanima bila je Škola nogometa koja djeluje u okviru Sportsko-rekreacijskog centra „Romari“ u Vitezu, vlasništvo Bojana Rajkovića, svojevremeno kadetskog reprezentativca BiH i nogometaša NK Viteza.

Selekcije Otvorene škole nogometa Dinama, nastupile se na turniru „Romari kup“ uz sudjelovanje i selekcija NK Viteza i Škole nogometa domaćina i organizatora turnira.

Iako se gostovanje najmlađih dinamovaca u Vitezu i nije posebno i dodatno reklamiralo, turnir je ipak izazvao veliko zanimanje roditelja mladih nogometaša ali i drugih ljubitelja nogometa u cijeloj Lašvanskoj dolini, poglavito navijača na ovom području popularnog Dinama. Svi su oni, a bilo je i roditelja mališana iz Zagreba s velikim zanimanjem pratili odmjeravanje snaga domaćih dječaka i dječaka učenika u Europi poznate dinamove škole nogometa. A pošto se radi o dječacima, nogometno još uvijek „neobrađenim“, početnicima, moglo se vidjeti da u talentiranosti i tjelesnoj pripremljenosti i nema neke posebne i običnom oku uočljive razlike. Uostalom, to su potvrdili i rezultati jer je prvo mjesto među dječacima rođenim 2005. godine. osvojio NK Vitez, 2006. Otvorena škola Dinama, a 2007. Škola nogometa „Romari“.

Vrijedni domaćini, Sportsko-rekreacijskog centra „Romari“, na lijepom i funkcionalnom sportskom kompleksu, uz materijalnu potporu viteških gospodarstvenika i Ureda općinskog načelnika, pobjedničkim selekcijama dodijelili su prigodne pokale, a svi mladi nogometaši, sudionici ovog Međunarodnog nogometnog turnira, dobili su i prigodne medalje.

„Pozvao nas je vlasnik SRC „Romari“, Bojan Rajković, u pretrpanom rasporedu pronašli smo termin i došli u Vitez. Oduševljeni smo uvjetima za rad koje ima ovaj Centar, uvjetima smještaja, gostoprimstvom, talentiranošću ovdašnji mladih nogometaša. Sve je bilo na najvišoj razini, oduševljeni su i roditelji naših mališana koji su stigli u Vitez, načelno smo dogovorili nastavak suradnje koja će se u kontaktima rukovodstava i konkretizirati. Dolaskom u Vitez i načelno dogovorenom nastavku suradnje i ja se posebno radujem jer sam rođen u susjednom Novom Travniku“, kazao nam je Željko Vrebac, koji skupa s Ugom Klingorom i Markom Cindrićem trenira ove tri selekcije Otvorene škole Dinama.
„Sretan sam i zadovoljan što su iz Dinama prihvatili naš poziv, sretni su i ponosni i naši mladići i njihovi roditelji, a vjerujem da je ovo samo prvi korak naše buduće plodonosne suradnje na obostrano zadovoljstvo“, kazao je na ispraćaju Zagrebčana zadovoljni inicijator i organizator gostovanje selekcija Otvorene škole Dinama, vlasnik SRC „Romari“ iz Viteza, Bojan Rajković.