FOTO: Najljepša sportska priča prvi put u Vitezu

U utorak 22. srpnja u Gradskoj dvorani Vitez i na bazenu „Ribica“ otvorene su četvrte po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko natjecanje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

Prva natjecanja počela su Coca-Cola kupom, koji je početnim udarcem otvorio načelnik Općine Vitez gospodin Advan Akeljić. Coca-Cola kup, natjecanje u malom nogometu u kategoriji 1998. godište i mlađi, ove godine se po prvi put održavalo u našem gradu.

U Vitezu su se natjecali mališani s područja cijele općine, te iz Busovače, Banja Luke, Nemile, Zenice, Travnika, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa i Uskoplja. Najbolji mladi sportaši iz Viteza dobit će priliku da putuju na finalno natjecanje u Sarajevu. Natjecatelji su imali priliku natjecati se u malom nogometu, odbojci na pijesku i rukometu.

“Finalno takmičenje Igara održaće se u Sarajevu od 19. – 23. avgusta 2014. godine. Kao i u prethodne tri godine, očekujemo da Igre budu festival mladosti i prijateljstva koje će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Aleksandra Kuljanin, PR menadžer Igara.

U suradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz financijsku podršku USAID-a, Igre ove godine promoviraju projekt “Fair igra za fair djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport. Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine. Nakon Viteza, Igre će posjetiti još 11 gradova u BiH, a naredni grad je Breza.