FOTO: Mošunjsko ljeto ponudilo bogat program i okupilo tisuće ljudi na Plandovu

Proteklog vikenda završena je kulturno športska manifestacija Mošunjsko ljeto 2017. Manifestacija ja započela 12. srpnja sv. misom na Kalvariji, koju je prevodio župnik Župe sv. Jurja Vitez, fra Velimir Bavrka.

Na službenom otvaranju manifestacije nastupio je orkestar harmonika HKD Napredak, predvođen prof. Gordanom Lujić, kao i folklorni sastav HKD Napredak Vitez. U ostatku programa nastupili su dobro poznati Ivo Jandrić i prijatelji, te Libero bend.

Publiku je u narednim danima privlačio malonogometni turnir, u kojemu je najviše uspjeha imala ekipa Caffe „Don“ Mošunj, osvojivši prvo mjesto. Drugoplasirana je bila ekipa Faljevo, a trećeplasirane Pajde. Za najboljeg igrača  proglašen je Boris Grbavac, a posebna nagrada otišla je u ruke Antonia Mlakića za najperspektivnijeg igrača, a ujedno najmlađeg sudionika turnira (2003. godište). Nagrade najuspješnijima su uručili Zoran Kupreškić, Ivan Sajević i Srećko Petrović.

Erupciju oduševljena izazvala su mališani, njih oko 40, koji su se natjecali u igrama, te povlačenje konopa što je okončalo natjecanja.

Poseban dio završne večeri bio je nastup Gradskog kazališta mladih Vitez, koje je svojom hit predstavom „Lude sedamdesete“, koju je režirao Mošunjanin Bruno Grebenar, oduševilo oko 1000 posjetitelja.

Manifestaciju je zatvorio Focus bend, koji je odličnom svirkom posjetitelje na Plandovu zadržao do ranih jutarnjih sati.

„Presretan sam što je cjelokupna manifestacija prošla odlično. Svi posjetitelji su bili oduševljeni i imali samo riječi hvale. Hvala i svim sponzorima koji su nam pomogli, a posebna zahvala našim kulturnjacima iz GKM-a Vitez i HKD-a Napredak, zatim glazbenicima iz Libero i Focus benda, Ivi Jandriću i prijateljima, kao i našem župniku, fra Velimiru Bavrki. Hvala svim posjetiteljima i ostalim sudionicima koji su učinili čarobnim ovo Mošunjsko ljeto, a za sljedeću godinu mogu obećati još kvalitetniju i sadržajniju manifestaciju“, kazao je za portal Vitez.info Srećko Petrović, organizator Mošunjskog ljeta.

Prethodni članakTravnik i ove godine domaćin noćne utrke
Sljedeći članakBRAVOOO: Vitežanin Alen Topić u TOP 48 Dalmatian Throwdowna