FOTO: Mošunj, Bila, Grgino polje i Dubravica uz HDZ BIH

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine proteklog je tjedna krenula s promidžbenim skupovima za predstojeće lokalne izbore 7. listopada. Prvi u nizu od jedanaest svečanih promidžbenih skupova održan je u Hrvatskom domu ”Kalvarija”, u Malom Mošunju, priopćeno je iz Ureda za informiranje ove stranke.

 

Prije skupa, tijekom dana, održano je i prigodno druženje stotinjak članova Mladeži HDZ BIH Vitez, nakon čega je gotovo 200 članova i simpatizera HDZ BiH nazočilo je ovom promidžbenom skupu.

Novi, drugi u nizu, promidžbeni skup OO HDZ BIH Vitez pred nadolazeće izbore održan je u naselju Grgino polje. Pred više stotina okupljenih članova i simpatizera HDZ-a BIH skup su pozdravili predsjednica OO HDZ BIH Vitez, Marina Pendeš, kandidat HDZ BIH za načelnika općine Vitez, Vlado Alilović, te nositelj liste HDZ BIH za Općinsko vijeće u Vitezu, Franjo Rajković. Uz prezentiranje programskih ciljeva HDZ BIH i projekte koji su urađeni, odnosno koji su planirani biti urađeni u naredne četiri godine predstavljeni su i kandidati HDZ-a BIH za OV Vitez. Ukupno 27 kandidata, među kojima vodeći gospodarstvenici, liječnici, prosvjetni, kulturni i športski djelatnici, branitelji, umirovljenici…dobili su gromoglasan pljesak u naselju Grgino polje, čiji su stanovnici potvrdili kako su prepoznali sve dobro što je HDZ BIH učinio tijekom protekle četiri godine, ali i intenciju da se i dalje nastavi s rješavanjem problema koji tište stanovnike ovoga viteškog naselja.

Gotovo stotinu simpatizera okupilo se i u Dubravici, odnosno Križančevom selu, gdje je nakon svečanog dijela, kao i na prethodnim skupovima uslijedilo neformalno druženje, uz prigodan domjenak. Atmosferu je, kao i u Grginom polju, uz pjesmu i harmoniku dodatno zagrijao kandidat HDZ-a BIH za OV Vitez i ugledni viteški gospodarstvenik, Pero Gudelj, koji je pozvao okupljene da daju potporu listi kandidata HDZ BIH, na čelu s kandidatom za načelnika općine Vitez, Vladom Alilovićem, stoji na koncu priopćenja Ureda za informiranje OO HDZ BIH Vitez.