FOTO: Mještani Velikog Mošunja sanirali divlju deponiju i traže zatvaranje odlagališta otpada

Tijekom proteklih nekoliko dana realizirana je akcija čišćenja jedne od najvećih divljih deponija smeća u općini Vitez, u kojoj su sudjelovali mještani Velikog Mošunja, naselja kod Viteza.

“Ovim putem podsjećamo sve ljude koji žive u okolici da je bacanje smeća uz put na privatnim posjedima i nelegalnim površinama za odlaganje strogo zabranjeno. Zbog nerazumijevanja općinskih vlasti oko ovog ozbiljnog problema koristit ćemo kao dio Mjesne zajednice Stara Bila sva pravna sredstva kako stati u kraj nelegalnom odlaganju smeća”, navode organizatori ove akcije.

Akcija je uspjela, divlja deponija je sanirana, a mještani Velikog Mošunja zamolili su da se njihov trud oko održavanja okoline čistom i brigom oko iste, kao i spremnost na poduzimanje svih mjera u sprječavanju nelegalnog bacanja otpada shvati krajnje ozbiljno.

Mještani su, također, upozorili općinske službe kako je istekao ugovor potpisan između MZ Stara Bila i Općine Vitez o korištenju lokacije za odlagalište otpada koje se nalazi na području ove mjesne zajednice. U narednom periodu iskoristit će se sve pravne mjere kako bi se odlagalište, koje je aktivno više od 5 godina, shodno potpisanom sporazumu između Općine Vitez i MZ Stara Bila, saniralo i zatvorilo.

deponija2deponija3deponija4deponija5