FOTO: Misa uočnica Sv. Anti Padovanskom u Busovači

Tisuće vjernika, hodočasnika, štovatelja Sv. Ante Padovanskog okupilo se u Busovači na misi uočnici, 12. lipnja.

Svetu misu, na vanjskom oltaru u župnom dvorištu ispred crkve, predvodio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić. S njim u koncelebraciji bio je, među ostalima, i busovački župnik fra Zoran Jaković koji je pozdravio okupljene.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja nadbiskup Vukšić uputio je prigodnu propovijed, osvrnuvši se na život i djelo Sv. Antuna Padovanskog. „Svetost življena u ljudskom životu, recimo na primjeru Sv. Ante jest predmet našeg štovanja, prije svega na način zahvalnosti Gospodinu Bogu što nam daje odbljesak. Zahvaljujemo Gospodinu Bogu za primjer Sv. Ante večeras, i molimo ga na najponizniji način da nam dopusti da mi i mi budem odbljesci, iako obilježeni posljedicama Adamova pada, da kroz obraćenje i slabosti prođemo, da ne bude ugašeno ni ono sitno svijetlo našega života, odnosno one kršćanske svetosti u njemu, jer to je pretpostavka kako nećemo umrijeti nego živjeti. To je svrha našega misnoga slavlja, naše pobožnosti prema Sv. Anti”, istaknuo je u svojoj propovijedi nadbiskup Tomo, prenosi grad-busovaca.com.

Kazao je kako je potrebno skromno obećati da će se u mjeri u kojoj je moguće slijediti primjer svetosti Sv. Ante, svetosti koja je među ljudima življena u dalekim vremenima.

Misno slavlje skladnim pjevanjem animirao je župni zbor pod ravnanjem Irene Čavare.

U nedjelju, 13. lipnja na sam spomendan Sv. Ante, tihe mise su u 7 i 8 sati u crkvi, u 9 sati je bolesnička sv. misa, u 11 sati središnja, a 18 sati večernja sveta misa i s blagoslovom djece.

J.P., KT

Prethodni članakLidl se registrirao na tri adrese u BiH
Sljedeći članakCijena malina ove godine bi mogla zadovoljiti proizvođače i berače