FOTO: Među stotinjak hodočasnika iz Kotor Varoša najmlađa je devetogodišnja Anamarija Kovačić

Već ranije smo pisali kako je jedna od najbrojnijih i najupečatljivijih skupina hodočasnika Svetom Ivi u Podmilačje, i ove godine, ona iz Kotor Varoša. Njih gotovo 100 zaputilo se na put dug 72 kilometra, a najmlađa hodočasnica ima 9 godina i zove se Anamarija Kovačić, piše Vitez.info.

Na svom hodočašću vjernici iz Kotor Varoša mole križne postaje, a najmlađoj Anamariji ništa nije teško, dapače. S osmijehom na licu ide sa svojim sumještanima i puna srca zaziva Božji blagoslov. Anamarija je i rodica od Matea Kovačića, reprezentativca Hrvatske i igrača Chelsea, koji je rodom iz Kotor Varoša.

Podsjetimo, hodočasnike iz Kotor Varoša put vodi od preko Sokolina, Kneževa, Orašca, do Dobretića, odnosno Ugra put Podmilačja.

Kako bi lakše prevalili ovu dionicu puta i njima su na raspolaganju bili vrijedni domaćini u Dobretićima, predvođeni načelnikom Ivom Čakarićem i župnikom fra Jurom Tokalićem, koji su im i nakon odlaska iz Dobretića putem pripremili okrjepu.

Nakon što su se osvježili i prezalogajili u Dobretićima punog srca su nastavili hodočastiti prema Podmilačju, gdje će u danas nazočiti Svetoj misi uočnici.

Mi im od sveg srca želimo sretan put i Božji blagoslov.