FOTO: mBot roboti stigli i u Osnovnu školu “Busovača”

Kao što smo ranije pisali, početkom prošlog tjedna KŠC “Petar Barbarić” u Travniku bio je domaćin prve obuke za nastavno osoblje u sklopu programa SPARKreators koji za cilj ima ponuditi znanje nastavnom osoblju na područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Ukupno deset škola iz Kantona Središnja Bosna sudjelovalo je na ovoj obuci, a među njima i Osnovna škola “Busovača”. Tim povodom razgovarali smo sa Slavenom Katavom, ravnateljom Osnovne škole “Busovača”. U izjavi za naš portal ravnatelj Katava nije krio oduševljenje dobivenim mBot robotima:

“Naša škola aplicirala je za program SPARKreatorsa i s ponosom mogu reći da smo zadovoljni što smo prošli u ovom programu. Učenike naše škole će za buduća natjecanja na ovome programu pripremati i voditi nastavnica informatike Josipa Katava, koja je boravila na prošlotjednoj obuci u Travniku i upoznala se s mogućnostima mBot robota”.

Vjerujemo da će busovački osnovci uživati u radu na dva robotića te da će ova inovacija donijeti mnogo uzbuđenja u nastavi.

Prethodni članakOPREZ VOZAČI: stacionarni radar u Vitezu u funkciji
Sljedeći članakObavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole