FOTO: Matura KŠC ‘Petar Barbarić’ Travnik

U predvečerje subote u Travniku je bilo svečano, veselo, bučno…, a za to zasluge pripadaju ovogodišnjoj, dvanaestoj po redu, generaciji maturanata Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić” u ovom gradu.

Ispit zrelosti položilo je njih 61 u općoj Gimnaziji KŠC koji je, po mnogim ocjenama, jedan od čvrstih temeljaca povratka, ostanka i opstanka Hrvata Travnika pa i cijele Lašvanske doline.

A u ovoj dvanaestoj generaciji maturanata KŠC „Petar Barbarić”, slijedniku znamenite travničke Nadbiskupske gimnazije, najbolji, učenici generacije, kako se zovu oni koji sva četiri razreda završe s prosjekom „5″, su: Marija Sikirić, Ela Vavra, Marija Bošnjak i Dario Martić.

Mladi, lijepi, moderno obučeni, veseli, razdragani… prošetali su središtem Travnika uz pratnju limene glazbe i mažoretkinja, kroz špalir stotine, pa i tisuće Travničana, Vitežana, Novotravničana…, nakon čega su „životnu zrelost” proslavili u travničkom hotelu „Lipa”. A za koji dan, svi će se oni razići „ko rakova djeca”. Većina će ih pokušati dobiti indeks nekog fakulteta u BiH i u Hrvatskoj, manji broj će ih potražiti posao…, no svima je zajednička vjera u lijepu, sretnu i uspješnu budućnost. Pa neka im se ti planovi, nade, želje, snovi… i ostvare!

{gallery}drustvo/matura_ksc12{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL / vitez.info