FOTO: Mate Bulić nastupio na večeri humanosti i ljudske dobrote Udruge “Svjetlo”

Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza djeluje tek nešto više od tri godine a već je iza sebe ostavila vrijedan, rekli bismo, i upečatljiv trag. A riječ je o humanitarnoj udruzi, s upornim humanitarnim aktivnostima i akcijama, što je bio i ostao osnovni cilj ove vrijedne Udruge, koju vrlo uspješno, sa suradnicama vodi Dragica Jurčević. Naime, uz organiziranje raznih humanitarnih akcija, prodajni izložbi vlastiti rukotvorina, sav prikupljeni novčani prihod usmjeravaju i dodjeljuju potrebitim, prije svega za liječenje teško oboljele djece.

Iako je Udruga lokalnog karaktera, viteška, nikako ne znači da su  zatvorenog karaktera, što potvrđuje i jedna od prvih, vrijednih i uspješnih akcija – kupnja mamografa za Dom zdravlja u Vitezu koji sada koriste, uz Vitežanke, i žene  iz drugih srednjobosanskih općina.

Novi, veliki iskorak u svom radu napravile su u petak organizirajući veliku humanitarnu akciju koja je nosila naziv „Za teško oboljele Vitežane“. A riječ je o  humanitarnoj  zabavi čiji je cilj i zadatak bio prikupiti što više novčanih sredstava koja bi se koristila za pomoć u liječenju teško oboljelih, djece prije svega. Akcija je dugo i temeljito pripremana, i organizirana je humanitarno-kulturno-zabavna večer u ekskluzivnom salonu tvrtke „Buba – comerce“, tu večer besplatno dat na korištenje Udruzi „Svjetlo“. I odazvali su se mnogi, donirana je hrana, piće, slastice, darove za tombolu…  i može se reći da je ova akcija bila daleko iznad lokalnih okvira. Jer, uz domaće donatore, Economic, Ecos, GMS, BEST…, uključile su se i tvrtke iz Hercegovine, MEPAS, Violeta…, te  tvrtke Stanić, Bavarija, Gedžo… Tako je bilo i sa sudionicima programa, mladim viteškim glazbenicima, folklorašima HKD Napredak, nastupio je sve popularniji i poznatiji kantautor Perica Strukar,  ugledni viteški gospodarstvenik Pero Gudelj  sa svojim družicama, harmonikom i suprugom Ružicom, Libero bend, popularni viteški  Jandrić bend, gosti iz Novog Travnika, te i na ovom području izuzetno popularni, voljeni i obožavani, Mate Bulić. Nastup popularno pjevača izazvao je pravo oduševljenje među i više od 500 prisutnih, napravio je pravi šou, svojim pjesmama, prisnošću, doskočicama, i svojim nastupom dao veliki doprinos da ova večer dugo ostane u najljepšem sjećanju svih prisutnih. Uz dugotrajna , i burna odobravanja  koja su na kraju prerasla  u ovacije, popularni pjevač je od  organizatora, obožavatelja i poštovatelje dobio i prigodne darove. „Bravo Mato, ljudino“, kazao je jedan oduševljeni Vitežanin  uz upit-konstataciju: „Ma gdje to, do sada, Mato nije bio i pjevao kada su humanitarne akcije u pitanju.“

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice donatorima i sponzorima, a prigodnim riječima  zahvale okupljenim se obratila predsjednica Udruge Svjetlo, Dragica Jurčević.  Ulaznica po cijeni od 30 KM bilo je premalo, pa oni koji nisu našli mjesta u dvorani mogli su, a to su i činili, umjesto kupnje ulaznice iznos uplatiti na žiro račun: 3382502278678842, s napomenom „Naša djeca“, UniCredit bank – poslovnica Vitez.

A sve sudionike ove lijepe akcije, večeri ljudskosti i dobrote, vodila su Božja načela  i ona najvrjednija ljudska –  pomoći i biti od pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Prethodni članakUspješna godina za bugojanske planinare i zaljubljenike u prirodu
Sljedeći članakOdržana donatorska večer za izgradnju Muzeja Franjevačkog samostana svete Katarine u Kreševu