FOTO: Maškare u Novom Travniku!

U nekoliko gradova Srednjobosanske županije u utorak su organizirane poklade. Posebno je veselo bilo u Vitezu i Novom Travniku, gdje su lokalne podružnice Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” organizirale poklade.

Vitežani već tradicionalno poklade obilježavaju povorkom maškara i kroz centar grada, a nakon defilea ispred zgrade Hrvatskog doma u Vitezu održan je i prigodan kulturno-zabavni program. Najboljom grupom ovogodišnje pokladne svečanosti u Vitezu proglašeni su učenici Srednje škole Vitez, ujedno članovi Gradskog kazališta mladih Vitez.

U večernjim satima u hotelu Vitez organiziran je tradicionalni bal pod maskama.

U Novom Travniku je također bilo svečano. Pokladna povorka uputila se gradskim ulicama do središnjeg gradskog trga, ispred općine Novi Travnik. Više od 500 sudionika zagrijalo se uz kvalitetan kulturno-zabavni program. Novotravničani su spalili fašnika – švicarski franak, a najboljom skupinom proglašeno je Kulturno-umjetničko društvo “Stari hrast”.

U velikoj sali Hrvatskog kazališta “Travnik” održana je tradicionalna zabava pod maskama – Maškarijada, na kojoj se okupio velik broj sudionika.

{gallery}drustvo/maskare_ntravnik{/gallery}
Maškare u Novom Travniku