FOTO: Maškarama ključevi grada

Pragmatični (ili uplašeni) općinski načelnik Viteza, na korizmeni utorak, bez ikakvog otpora, ustezanja ili pokušaja odlaganja, predao je ključeve grada osornom princu karnevala i „uhvatio put pod noge“.

Osvajačima Viteza i pridošlim građanima, princ od karnevala, je kazao kako je razvlašćeni načelnik otišao po (svoje) mišljenje direktno u Berlin kancelarki Angeli Merkel, dok drugi tvrdi da je, brže bolje, potražio „rame za plakanje“ kod svog stranačkog poglavara, Bakira Izetbegovića.

No, bilo kako bilo, maškaranoj vojsci, hrabrim osvajačima, pridružio se i veliki broj građana, svi skupa su trijumfalno, slaveći, pjevajući, plešući, prošetali središtem grada, pozdravljani od razdraganih građana. A onda, umorni, promrzli, a sretni i zadovoljni skupa s građanima, sklonili su se od hladnog sjeverca u Gradsku sportsku dvoranu koja je bila premala da bi primila sve koji su htjeli prisustvovati pobjedničkom slavlju.

Veselje, pjesma, ples, svirka, cika i vika, radost pobjede, slavljena je do prvih večernjih sati, kada je nakon kratkog suđenja, uz neoborive dokaze, uz oduševljenje prisutnih, na smrt na lomači osuđeno i zapaljeno najveće prošlogodišnje zlo koje ih je „trlo“ i do siromaštva dovelo – DUŽNIŠTVO. A onda, s dodatnim zadovoljstvom, nastavljeno je slavlje i veselje u brojnim viteškim kafićima, restoranima…, do kasnih večernjih sati.

Foto: Filip Šarić