FOTO: Lovački bal u Vitezu

Ne lovom nego druženjem, pjesmom, plesom…, lovci Srednjobosanske županije iz lovačkih društava članica Lovačkog saveza Herceg – Bosne, u subotu navečer obilježili su blagdan svetoga Huberta, svog nebeskog zaštitnika.

Lijepo i veselo druženje, „Lovački bal“, kako su, rekli bismo, ovaj kulturni događaj nazvali, organizirano je u prestižnom salonu tvrtke FIS u Vitezu. Prema riječima domaćina okupilo se oko 550 lovaca, ali i brojnih gostiju iz kulturnog, gospodarskog, političkog, vjerskog života iz Srednjobosanske županije, a zabavljao ih je popularni viteški „Jandrić bend“. Prisutni su bili i članovi lovačkih društava iz Gruda, Mostara, članovi Vijeća Lovačkog saveza „Herceg – Bosna…

Vrijedi naglasiti da su prisutni bili i predstavnici lovačkog društva „Kruščica“, također iz Viteza, iz Lovačkog saveza Federacije BiH.

Okupljene riječima dobrodošlice pozdravio je predsjednik Lovačkog društva „Vitez“, domaćin ove lijepog i veselog druženja, Dragan Stojak, te predsjednik Lovačkog saveza „Herceg – Bosna“, Novotravničanin, Slavko Marin, koji se obratio i čestitke domaćinima uputio, kako je kazao, u ime 10 tisuća članova ovoga saveza.
U ime Lovačkog saveza Hrvatske i predsjednika Đure Dečaka, okupljene je prigodnim rijećima pozdravio njegov zamjenik, Mato Grgić iz Slavonskog Broda i predstavnike Lovačkog saveza „Herceg-Bosna“, pozvao u Zagreb gdje će se 7. studenog svečano obilježiti 90. godina postojanja Lovačkog saveza Hrvatske.

Burno pozdravljen prigodnim riječima okupljene je pozdravio i predsjednik Federacije BiH, koji je sa suprugom bio na ovom lijepom lovačkom druženju koje je potrajalo do ranih nedjeljnih jutarnjih sati.