FOTO: Lijepi nogometni ugođaji

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veliku pozornost ljubitelja nogometa, proteklog vikenda u Vitezu privukao je turnir mladih selekcija, sudionika tradicionalnog Memorijalnog turnira koji se igra u spomen na Slavka Matkovića – Slavuja, dugogodišnjeg istaknutog nogometaša županijskog ligaša NK Rijeka, iz istoimene viteške mjesne zajednice.

Na lijepom sportskom kompleksu ovoga kluba, na vrhunskom travnjaku, nastupile su 24 ekipe iz Zenice, Sarajeva, Bugojna, Viteza… u selekcijama U – 9; U – 10; U – 12. Nastupilo je više od 300 mališana, a njihove igre, u dva dana koliko je turnir trajao, pratili su roditelji, brojni Vitežani, ali i ljubitelji nogometa iz susjednih općina. A zamijećeni su i menadžeri, što je već i uobičajeno na ovakvim turnirima.

Turnir je bio vrlo zanimljiv, vidio se niz talentiranih dječaka, zamijećen je dobar i kvalitetan rad, kako u viteškoj Školi nogometa Romari, tako i u uvjetno rečeno, „malim“ klubovima (NK Rijeka; NK Šantići…), bilo je u igri lijepih poteza, nogometnih majstorija, majstorija u žongliranju, u izvođenju sedmeraca…, bilo je radovanja i tugovanja, borbe „do posljednjeg daha“, ali i niz novih poznanstava, sklopljenih prijateljstava…, pa se može reći da je protekli vikend u nogometnom Vitezu, bio vikend za ne zaborav.

U konkurenciji U – 9, u finalnom susretu „Tempo sport“ iz Zenice pobijedio je vršnjake NK Rijeka rezultatom 1 : 0, dok je treće mjesto pripalo devetogodišnjacima Škole nogometa „Romari“ iz Viteza. Najbolji među desetogodišnjaci bili su iz ŠN „Sport prevent“ iz Bugojna, pobijedivši u finalnom susretu ŠN „Šampion“ (Ilidža _ Sarajevo) rezultatom 3 : 2, dok su treće mjesto osvojili dječaci ŠN „Tempo – sport“ (Zenica).

U najjačoj konkurenciji selekcija U – 12, dominantna u svakom pogledu bila je selekcija „Igman“ Ilidža. Ova selekcija u finalnom susretu slavila je s 5 : 1 protiv tjelesni slabijom i umornijom selekcijom NK Šantići. U borbi za treće mjesto dječaci NK Rijeka s 2 : 0 pobijedili su vršnjake ŠN Romari.

U žongliranju s loptom, u posebnoj disciplini sjećanja na legendarnog Slavka Matkovića – Slavuja, pobijedio je talentirani Renato Hrgić, član selekcije „Romari“.

Zaslužena priznanja najboljim dodijelio je Slaviša Matković, sin pokojnog Slavka Matkovića, u čije se spomen ovaj turnir i igra.