FOTO: Lijepe geste za Dan žena Slavice Josipović

Šablonski, bez ikakvih noviteta i promjena, uz živu glazbu, u viteškim prestižnim objektima, dobro posječenim, i ove, kao i ranijih godina, u Vitezu se slavi Međunarodni praznik Dan žena. Karte su, uglavnom rasprodane i bilo je veselo, tu dvojbe nema, pa i unatoč različitim viđenjima tog slavlja, i uopće obilježavanja tog dana. No, rekli bismo, tko voli neka izvoli. Naravno, ovaj dan se slavi i obilježava i na „stotinu“ drugih načina, u krugu obitelji, skromno u tvrtkama, u intimnijim mjestima…, bez frke cike, bućne glazbe…

Isto tako, bilo je, i još uvijek ima i onih Vitežanki koje taj dan potpuno drugačije doživljavaju i obilježavaju. Pratili smo, naime, prije nekoliko godina, skupinu Vitežanki, uglavnom poslovnih žena, koje su sa cvijećem i prigodnim darovima, posjetile žene smještene u domovima za stare i iznemogle osobe gdje su s velikim zadovoljstvom, zahvalnošću, pa i suzama dočekane. Takvih i sličnih primjera ima i ove godine. Već godinama i Mladež HDZ-a BiH, ružama i karanfilima, u gradu ali i u domovima, svojim sugrađankama čestitaju Dan žena, a najsvježiji primjer, iskakanja iz „šablonizirane proslave“ zabilježili smo i ove godine, kažu nam, ne i jedini. Naime, našli smo se na viteškoj tržnici i zatekli istaknutu društveno-političku djelatnicu, Vitežanku, Slavicu Josipović, kako vrijednim prodavačicama proizvoda s obiteljskih gazdinstava, s karanfilima, čestita Dan žena. No, Slavici je u ime žena s tržnice cvijećem, i poljupcem uzvratio „stari đek, šmeker“ dr. Franjo Tibolt.

Naš dragi i poštovani dr. Tibolt“, kazala je raspoložena Slavica Josipović

A treba reći da Slavica i inače ima senzibiliteta u ovakvim prilikama i situacijama, ali i senzibiliteta za siromašne kojima, kao recimo za prošle uskrsne i božićne blagdane, dijeli dvadesetak-tridesetak paketa s prehrambenim artiklima koji darovanim uljepšavaju ove blagdane. Tijekom dana Slavica Josipović je našla vremena družiti se i sa svojim učiteljicama i profesoricama u povodu ovog praznika i to na dvije lokacije, što ih je ova pažnja, rekle su nam, iskreno ganula.

Geste su vrijedne pažnje i kada je Slavica Josipović u pitanju, ponavljaju se iz godine u godinu. A hoće li (je li) Savica sebi oduška dala uvečer u  nekom od mjesta slavlja, uz živu glazbu,  zaista ne znamo. Uostalom, nije ni važno, jer pažnju zaslužuje ono što je prije toga uradila.

Prethodni članakVitežani zaslužili pljesak i pohvale
Sljedeći članakCCI: Niti jedna vlada u BiH ne poštuje zakon o ravnopravnosti spolova