FOTO: Lijepa nogometna predstava na RIjeci, Romari u seniorskom debiju svladao Lipik

Lijepu i zanimljivu nogometnu predstavu u utorak poslije podne na stadionu NK Rijeka u Vitezu, gledalo je dvjestotinjak gledatelja. Igrali su gosti iz Hrvatske, NK Lipik i novoosnovana seniorska momčad NK Romari iz Viteza. Ovoj utakmici dodatnu draž i zanimljivost dala je i činjenica da je to bio međunarodni susret, da su gosti iz Lipika na pripremama u Vitezu stigli sa trenerom Vjeranom Simunićem, donedavnim trenerom NK Vitez, kluba koji je sada pred gašenjem, dok je momčadi Romarija bio prvi, povijesni susret i koji će uči u anale ovoga kluba. Stoga je i šteta što se i službeno nisu objavili sastavi momčadi, no startne postave ovjekovječili smo fotografijama a upisali smo i imena strijelaca.

Rezultat je bio 2:1 za Romari, zasluženo su pobijedili solidne i u drugom poluvremenu dobre goste iz Hrvatske, a golove su postigli, Filip Baškarad u 28. i Vujica u 88. minuti za Romari, a Brandon za Lipik u 86. minuti.

Igralo se vrlo lijepo i sadržajno po teškom, vrućem vremenu. Gledatelji su vidjeli dobrih nogometnih poteza, udaraca na gol, promašenih zicera, pogođenih vratnica i greda…, a sve to je zadovoljno gledateljstvo burnim pljeskom nagrađivalo.

Srdačnim i toplim pljeskom pozdravljeni su gosti iz Lipika, na čelu s trenerom Simunićem, a u drugom poluvremenu u više navrata nagrađivali su pljeskom nogometaše NK Romari, po godinama veterane a po znanju nogometne majstore. A riječ je o bivšim istaknutim nogometašima NK Viteza i drugih klubova u BiH pa i u inozemstvu – Kupreškiću, Šafradinu, Šantiću, Vujici, Lovronoviću, B. Rajkoviću…- koji u fazi kompletiranja momčadi Romarija znanjem i iskustvom pomažu mladim kolegama.