FOTO: Košarkaši Viteza u derbiju svladali Brotnjo!

U okviru 3. kola A1 košarkaške lige “Herceg-Bosne” seniorski sastav HOKK “Vitez” ostvario je neočekivano visoku pobjedu nad ekipom KK “Brotnjo”, koje slovi za jednog od favorita prvenstva.

Nakon isteka 40 minuta na semaforu je zapisano konačnih 87:63 u korist košarkaša Viteza. Od samog početka utakmice vidjelo se da su naši košarkaši fizički spremniji, te da se mogu nositi s mnogo iskusnijim gostima iz Čitluka. Međutim, toliku razliku (u jednom trenutku +29) nitko nije očekivao.

U svim segmentima igre naši košarkaši bili su dominantniji. Premoć u skoku, jaka obrana kroz cijeli teren, jaka tranzicija, te odličan šut za 3 poena doveli su do ovog visokog rezultata. U redovima HOKK “Vitez” nije bilo slabih pojedinaca, a posebno su se izdvojili Berin Gudić (21 poen, 7 skokova, šut za 3 poena 5-6), Željko Palavra (21 poen, 7 skokova, 5 asistencija), te Ermin Dedić s 18 poena i 5 asistencija. Najboljeg igrača gostiju Nikolu Lesku potpuno je zaustavio Marijo Blaškan, u skoku je dominirao Toni Jurčević, dok je igru odlično organizirao Robert Rajić.

Poseban dojam u ovoj utakmici ostavio je Adi Bambur koji je svojim zakucavanjima, blokadama, borbenošću oduševljavao vitešku publiku. Adi je imao učinak od 13 poena, 10 skokova, 3 osvojene lopte, te 3 blokade. O utakmici i daljnjoj sezoni razgovorali smo s Adijem koji nam je izjavio sljedeće: “Utakmica je bila dobra. Cijelo vrijeme smo se držali sistema igre koji je trener zahtjevao od nas, i to nas je dovelo do konačnog cilja, pobjede. Igrali smo kao tim, podržavali jedni druge i to je naša najveća snaga. Ovo je tek početak i moramo još puno da treniramo kako bi napredovali i održali kontinuitet dobrih rezultata. Važno je da imamo zdravu sredinu i pozitivnu atmosferu u klubu koja nas sve motivira da nastavimo sa dobrim radom.”

U redovima KK “Brotnjo” istaknuo se Mario Planinić s 18 poena, dok su iskusni Pinjuh, Lesko i Marković u potpunosti zaustavljeni. Sljedeće kolo naši košarkaši igraju na domaćem terenu protiv KK “Grude”. Nakon 3 kola naša ekipa nalazi se na prvom mjestu s ostvarene 3 pobjede.

Sponzor derbi utakmice protiv “Brotnja” bio je “Ecos” Vitez, navodi se u priopćenju HOKK “Vitez”.

Foto: Filip Šarić