FOTO: Košarkaši Viteza na vrhu Herceg-Bosne

„Večeras je naša fešta“, orilo se u subotu navečer u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, nakon što su košarkaši Viteza po treći put u deset dana, u završnici doigravanja za prvaka KS Herceg-Bosna pobijedili Brotnjo iz Čitluka, s ukupno 48 koševa razlike (72:56; 71:58 i 83:64).

S tom trećom pobjedom, uz to što su osvojili titulu prvaka KS Herceg Bosna, izborili su i plasman u elitni bosanskohercegovački košarkaški razred. A to je, nema dvojbe, veliki uspjeh mlade momčadi „Viteza“ koju je u završnici prvenstva i u doigravanju ponovo vodio trener Josip Pandža.

Utakmica s Brotnjom odigrana je u lijepoj sportskoj atmosferi – bučnog i upornog navijanja viteških ljubitelja košarke kojih je u dvorani bilo blizu tisuću, u žestokom ali u korektnom nadmetanju, u kojemu su Vitežani uvjerljivo bili bolji. Brotnjo je povelo s 2:0 i 5:2 i to je bilo sve od za njih pozitivnog rezultata u ovom nadmetanju. No, istine radi, treba reći da je Brotnjo bilo nekompletno, borili su se srčano i pokazali da u njihovim redovima ima kvalitetnog „košarkaškog štofa“.

Na kraju utakmice, nakon što je Vitežanima uručen pobjednički pokal KS Herceg – Bosna, u dvorani, ali i na parketu, nastalo je veliko slavlje, “košarkaška ludnica” kako je to kazao jedan razdragani Vitežanin. Radovali su se navijači, radovali su se igrači, članovi rukovodstva kluba, i bila je to ona simbioza koju svaki klub, svaki igrač i svaki istinski navijač želi.

Igrači su svom treneru, mladom Josipu Pandži odali priznanje noseći ga na rukama, što su navijači burno, ovacijama pozdravili.

Već nakon prve četvrtine (24:10) bilo je jasno da od možebitnog  iznenađenja neće biti ništa, ako je takvih optimista (pesimista) uopće i bilo. Na poluvremenu Vitežani su vodili 44:25, a nakon treće četvrtine, u kojoj su domaći košarkaši malo „zakočili“  (19:17) rezultat je bio 63:42. Na kraju, uz činjenicu da su Čitlučani dobili zadnju četvrtinu (20:22), čista i više nego zaslužena pobjeda bolje momčadi Viteza, uz sve čestitke Brotnju i na igri i na ponašanju.

U redovima Viteza i ovaj put najbolji je bio Ranko Križanović s 25 postignutih poena, a vrlo dobro su igrali Ermin Dedić (14), Toni Jurčević (14) i Eldar Merdanović (13 postignutih poena). Međutim, treba reći da su i svi ostali košarkaši Viteza dali svoj veliki doprinos u ovom velikom uspjehu. U redovima Brotnja uvjerljivo najbolji bio je Dejan Marković s 25 poena, a vrlo dobro su igrali i Ivan Marković (12 i Mario Barbarić (10 postignutih poena).

Zvonimir Čilić