FOTO: Klapi ”Hrvoje” Grand prix 19. Melodija Mostara

Sinoć je u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače održana finalna večer međunarodnog festivala zabavne glazbe Melodije Mostara 2013., uz generalno pokroviteljstvo HT Eroneta i izravan televizijski prijenos na BHT 1.

Grand prix, glavna nagrada Melodija Mostara dodijeljena je mostarskoj klapi ”Hrvoje” za skladbu ”Sto godina skupa” . Tekst pjesme potpisuje Željko Kozina, autor glazbe je Ranko Boban, dok su se za aranžman pobrinuli Mahir Sarihodžić i Vitomir Dugandžić.

Pored klape ”Hrvoje” nagradu su dobili i Žanamari & J’Animals za najbolju interpretaciju skladbe ”Slobodan pad”, te Alen Slavica koji je dobio nagradu za najbolju glazbu za pjesmu ”Kad sam s tobom tuga prestaje”. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je Zoranu Jelenkoviću za pjesmu ”Sanjam”, dok je najbolju koreografiju prema mišljenju žirija imao Zdravko Krtalić – Pipa.

Nagrade publike osvojili su i Željko Ćorluka – Čupo, Bruno Baković, Dean Dvrornik, Ivan Mikulić, Jasmin Fehrić i Ivo Amulić.

Slovenska glazbenica Tanja Žagor koja je na festivalu nastupila sa skladbom ”Zaljubljena u život” dobitnica je posebne nagrade grada Mostara, koju je uručio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Na sinoćnjem finalu, bilo je vidljivo da se kvalitetom izvođača i skladbi, te kvalitetom u organizacijskom i produkcijskom smislu, Melodije Mostara vraćaju svom prepoznatljivom štihu.

U subotu, 6. travnja, u Kosači su tradicionalno održane Male Melodije Mostara, koje su ponovno plijenile veliku pozornost mladih glazbenih talenata.

beslic klapa hrvojedean dvornikivo amulictanja zagorzanamarizoran jelenkovic