FOTO: „Kazalište za sve“ – Održane kazališne radionice u 5 općina SBŽ

IMG 1500

Proteklog vikenda na području pet općina Srednjobosanske županije (SBŽ) održane su kazališne radionice, u organizaciji Udruge mladih “Enter” i Gradskog kazališta mladih Vitez, a u okviru projekta “Kazalište za sve”, pod pokroviteljstvom British Councila.

Projekt “Kazalište za sve”, koji je nastao kao želja mladih ljudi iz 5 općina SBŽ-a, a nakon niza radionica British Councila “Aktivni građani”, realizira se u Vitezu, Kiseljaku, Novom Travniku, Fojnici i Busovači, u suradnji sa srednjim školama.

– Hvala British Councilu, ali i sjajnim mladim osobama koje su sudjelovale na radionicama. Projekt koji je nastao kao realna potreba mladih osoba da u svojoj lokalnoj sredini pokušaju probuditi svijest, ali i ponuditi dodatni kulturni sadržaj, apsolutno je opravdao očekivanja. Reakcije mladih na ponuđeni program su izuzetne i uz zahvale što su imali priliku sudjelovati na radionicama, mladi iz ovih pet općina su poželjeli da se aktivnosti nastave. Rodile su se i ideje da u pojedinim sredinama formiramo podružnice GKM-a Vitez – kazao je predsjednik Udruge “Enter” Ivan Sajević.

Radionice su vodili članovi Gradskog kazališta mladih Vitez, a polaznicima su približene osnovne metodologije rada u kazalištu, s naglaskom na scensku igru.

– Ovo je jako korisno iskustvo, kako za polaznike radionice, tako i za mene osobno. Divno je prenijeti znanje, ali i ljubav prema kazalištu nekoj novoj zdravoj mladeži naše županije. Oni su upravo na ovaj način postali dio mladeži koji će se isticati od svojih vršnjaka, ali ne negativno, nego, naprotiv, vrlo pozitivno.

Projekt je zamišljen vrlo dobro, s vrlo kvalitetnim sadržajem koji je uz to što je edukativan, vrlo zanimljiv i iskoristiv u budućnosti. Iskreno bih volio kada bi se u gradovima, u kojima smo proveli ovih nekoliko dana, oformile dramske sekcije, pa i kazališta s novom metodologijom rada, s kojom su se polaznici susreli na radionicama – izjavio je za Fenu Bruno Grebenar, jedan od voditelja radionica.

U sklopu ovoga projekta planiran je i zajednički susret svih sudionika radionica, koji će biti održan u prvoj polovici travnja u Vitezu.

Na ovom susretu bit će definirane i smjernice za eventualne daljne zajedničke projektne aktivnosti.