FOTO: Juniorske ragbi reprezentacije BiH i Srbije odmjerile snagu u Vitezu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U okviru obilježavanja i svečanosti za  Dan općine, 28. travnja, u Vitezu je odigrana prijateljska ragbi utakmica juniorskih selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije. Domaćin ovoga susreta bili su vrijedni djelatnici Ragbi kluba „Vitez“, na čelu s predsjednikom Željkom Ljubanićem. Susret je odigran  na lijepo uređenom sportskom kompleksu mjesnog Nogometnog kluba „Rijeka“

Bolja i uigranija reprezentacija Srbije zasluženo je slavila rezultatom 36 : 6, a reprezentativci Bosne i Hercegovine, bodreni od ljubitelja ovoga sporta, pružili su snažan otpor boljim gostima. Utakmicu je autoritativno vodio ugledni međunarodni sudac Radoslav Novaković iz Srbije.

Vrijedno je naglasiti da je ovo, ujedno, bilo i prvo okupljanje i prva službena utakmica juniorske reprezentacije BiH  ove generacije koju je vodio trener Ragbi kluba „Vitez“, Danijel Dado Vrebac, Reprezentacija je bila sastavljena od mladih ragbijaša iz Viteza, Zenice, Banja Luke, Novog Grada i Drvara.

Pred početak susreta aktere ovog zanimljivog, ujedno i  prvog nastupa neke od reprezentativnih ragbi  selekcija BiH u Vitezu, prigodnim riječima pozdravio je općinski načelnik Advan Akeljić.

Zanimljivo je, direktno, putem interneta, ovaj susret su mogli pratiti ljubitelji ragbi sporta diljem svijeta, što je ovom susretu, po mnogo čemu povijesnom, dalo i dodatan pečat.