FOTO: Izabrani najbolji sportaši i sportski klubovi općine Vitez za 2011. godinu

Sportski lauerati Viteza za 2011. godinu su Amina Adilović, članica Karate kluba „Mladost“ i Dario Čerkez, član Motocross kluba „Vitez“ u pojedinačnim sportovima, te Antonela Križanac, člani ca Odbojkaškog kluba „Vitez“ i Damir Šafradin Špico, član NK „Vitez“ u ekipnoj konkurenciji.
Na prijedlog klubova izbor je izvršio petočlani stručni žiri, a službeno proglašenje najboljih i najuspješnijih održano je u petak navečer u motelu „BOR“.

Amina Adilović je trostruka državna prvakinja i brončana u katama s Mediteranskih igara i članica je juniorske reprezentacije BiH, dok je Dario Čerkez u prošloj godini osvojio , osmi put zaredom, titulu državnog prvaka.

Titula najbolje sportašice u ekipnim sportovima pripala je Antoneli Križanac, najboljoj igračici Odbojkaškog kluba, federalnog ligaša, a Damir Šafradin Špico, kapetan je i najbolji igrač NK „Vitez“.

Titula najbolje ekipe u muškoj konkurenciji pripala je Motocross Klubu, a u ženskoj konkurenciji Odbojkaškom klubu.

Uz lijepe pokale i plakete koje su im uručili predsjednik Općinskog sportskog saveza, Vojko Budimir, predsjednik Općinskog vijeća, Muharem Grabus i općinski načelnik, Vlado Alilović, najuspješniji sportaši  dobili su i novčane nagrade koje je osigurala Općina.

Na ovoj lijepoj svečanosti gdje su proglašeni najbolji sportaši i u ostalim kategorijama, te sportskim kolektivima i najuspješniji trener, posebna priznanja općinskog Sportskog saveza, za izniman doprinos u razvoju i unapređenju sporta u općini Vitez, dobili su Vladimir Mišković i Nusret Kalćo.

Najbolji sportaši i sportski kolektivi u ostalim kategorijama su: U kategoriji juniora u pojedinačnim sportovima su Andrija Bekavac STK „CM Vitez“ i Slavica Pavlović, Judo Klub Vitez, a u ekipnim sportovima, Nikola Frljić HOKK „Vitez“ i Elena Križanović, Odbojkaški klub „Vitez. U konkurenciji kadeta: Nedim Varupa, KK Mladost i Irena Biletić,Judo klub, te Filip Ivanković, OHKK Vitez i Ivona Šero, Odbojkaški klub.

Najperspektivniji sportaši su: Velid Hodžić, KK Mladost i Lolita Furundžija, Judo klub, dok je najuspješniji u kategoriji sportaša s tjelesnim oštečenjem, Almir Hurem, OKI „Vitez“.
Titula najboljeg trenera pripala je Aldinu Adiloviću iz KK „Mladost“, dok su najbolje ekipe u juniorskoj muškoj konkurenciji, NK Vitez, a u ženskoj OK Vitez, a u kadetskoj, NK Vitez i HOKK Vitez.Najboljom ekipom u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem proglašen OKI „Vitez“.

{gallery}sport/izbor_sportasa_vitez12{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL
Foto: Filip Šarić