FOTO i VIDEO: Započela obnova doma obitelji Pranjković

Tijekom proteklih dana pisali smo o stravičnoj nesreći koja je pogodila obitelj Pranjković, koja je u požaru koji se dogodio u ranim jutarnjim satima utorka, 24. siječnja 2012. godine, ostale bez krova nad glavom.

Istog dana portal vitez.info pokrenuo je akciju za pomoć unesrećenoj obitelji Pranjković, kojoj su prvi u pomoć priskočili najbliži susjedi, a posebice ALojz Mlakić, ugledni viteški gospodarstvenik i vlasnik poduzeća AM 2000.

Isti dan kad se dogodio požar susjedi obitelji Pranjković su pomogli u uklanjanju zgarišta, a već narednog dana se marljivo prionulo na posao obnove izgorenog doma Pranjkovića.

Dobri ljudi se javljaju sa svih strana, te je tako uz već spomenute pomoć pružila i obitelj iz Šujice, koja će Pranjkovićima pokloniti krovnu konstrukciju.
Nakon objavljenog apela, na portalu vitez.info, za pomoć obitelji Pranjković a akciju se uključio i kolektiv Osnovne škole Vitez, koji će tijekom narednih dana prikupiti pomoć i posjetiti Pranjkoviće. Spremnost za pomoć su iskazali i viteški poduzetnici, a kako smo doznali značajnu pomoć će pružiti TC FIS Vitez, čiji je Josip Pranković uposlenik.

Mjesna zajednica Gačice tijekom ovoga vikenda će organizirati i prikupljanje pomoći od mještana s područja ove mjesne zajednice.

Dodajmo kako su nakon pokrenute akcije tijekom petka obitelj Pranjković posjetile televizijske ekipe BHT1 i FTV, te snimile priloge.

Oni koji žele pomoći obitelji Pranjković mogu to učiniti uplatom na broj računa  – 1542099984661983 – Intesa Sanpaolo banka, za pomoć Josipu Pranjkoviću ili u dogovoru s obitelji Pranjković pozivom na broj 063/960-313.

S obzirom da nas je kontaktiralo nekoliko čitatelja vitez.info portala iz SAD, Njemačke i Austrije objavljujemo podatke potrebne za uplatu iz inozemstva.

Josip Pranjković
Ilije Petrovića 22, 72 250 Vitez
IBAN: BA39 1542099984661983 – Intesa Sanpaolo Banka dd BiH

SWIFT: UPBKBA22

Podijelite ovu poveznicu ili kliknite “lajk”, kako bi ovaj apel za pomoć stigao do što većeg broja ljudi, od kojih bi neki mogli pomoći obitelji Pranjković…;)

{youtube}ieqBg12jxqE{/youtube}

{gallery}drustvo/pranjkovici_obnova{/gallery}