FOTO i VIDEO: Vitez.info donosi toplu zimsku priču koja će vam ugrijati srca!

Anđe Marin i PD

Ekipa vitez.info portala proteklog je vikenda zabilježila uistinu fantastičnu priču, u kojoj su glavni junaci članovi Planinarskog društva „Kuk“ Novi Travnik i i šezdesetomogodišnja novotravničanka Anđa Marin.

Nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile cijelu BiH, velik broj naselja ostao je odvojen snježnim nanosima, a jedna od brojnih osoba je i Anđa Marin. Priča koja ostavlja bez daha na kraju je rezultirala sretnim završetkom, a veliki doprinos su dali članovi PD „Kuk“ iz Novog Travnika.

Nakon sedam dana do Anđe Marin, koja živi u mjestu Liska, iznad Komarde kod Bučića, prvi su proprtili snijeg novotravnički planinari, koji su šokirali i samu Anđu.

„Kada sam čula da netko govori „Anđe, nastavi kavu“, ostala sam bez daha. Ugledala sam moje drage planinare, Bučićane i Rankovljanje, nakon čega sam zaplakala i povikala „Zar ima netko da misli i na mene, da ide vidjeti jesam li živa“. Nije bilo ni vukova, ni medvjeda. Da su se i oni pojavili obradovala bi se, samo da vidim živo biće“, kroz smijeh nam pripovijeda Anđe.

Priča o Anđi Marin još je nevjerojatnija i zanimljivija uzme li se u obzir da u svojih 68 godina Anđe nikada nije imala struju.

„Nemam struje, nikad je nisam ni imala. Da bar imam struju, imala bih i mobitel, mogla bih nekoga nazvati da dođe u pomoć. Dolazilo mi je da plaćem, tresem se, ne mogu se obuti. Imam radio na baterije, ali nisam ga smjela paliti navečer, samo ujutro. Zašto samo ujutro?! Pa zato što sam se bojala da će navečer najaviti novo padanje snijega, tako da ga nisam smjela paliti. Samo ujutro, da čujem kakvo je stanje“, govori dalje Anđe.

Nekoliko dana nakon ovoga podviga novotravničkih planinara s našom ekipom kod Anđe Marin zaputilo se nekoliko planinara. Uz predsjednicu PD „Kuk“, Terezu Krajišnik, s nama su bili Drago Marjanović Mikac, Ivo Bavrka i Mijo Blaž.

„Ekipa planinara se sjetila naše Anđe te proprtila put do nje. Dan nakon i bager je očistio put tako da je sad puno prohodnije. Anđe se obradovala, pustila je suze radosnice“,  Tereza Krajišnik, predsjednica PD „Kuk“ iz Novog Travnika.

„Anđe je bila pod nadstrešnicom, a kada sam ja povikao da nam pristavi kavu ona je bila van sebe i kroz suze upitala zar je moguće da netko ide vidjeti je li ona živa. Prokrčili smo joj put do izvora, kako bi imala bar vodu. Hrane je imala, a i mi smo ponijeli nešto sa sobom“ rekao nam je Mijo Blaž, jedan od sudionika ove plemenite akcije.

Vrijedi istaknuti kako je, dan nakon što su novotravnički planinari prokrčili put do Anđe Marin, Bono Mlakić iz Novog Travnika angažirao stroj koji je pročistio cijeli put koji iz Bučića vodi do doma Anđe Marin.

Ova topla zimska priča, kako smo i ranije napisali, ima sretan završetak, a vjerujemo kako će biti poticajna za sve nas da pomognemo bližnjima, ali i svima onima za koje znamo da trebaju našu pomoć.

Podijelite ovu toplu zimsku priču s prijateljima…;)

Zdravi nam i veseli bili…;)

{youtube}Z_ien4tuHIU{/youtube}

{gallery}drustvo/ande_marin{/gallery}