FOTO i VIDEO: Vitez.info donosi (PRE)tužnu priču iz Novog Travnika!

Nekoliko romskih obitelji iz Novog Travnika već godinama nemaju riješeno stambeno pitanje, a prema našim saznanjima trenutno su jedini Romi u Kantonu Središnja Bosna bez krova nad glavom. Osim, ako ono u čemu žive možemo, odnosno smijemo nazvati domom dostojnim čovjeka.

Iako su im općinske vlasti u Novom Travniku, kao i romska zajednica u BiH obećali riješiti problem ni do danas ništa nisu učinili, a gdje god dođu da bi se nastanili budu protjerani ili od mještana ili od policije.

U 21. stoljeću nevjerojatno je da postoje ljudi koji žive u kartonskim kutijama, ojačanim s nekoliko okoraka i okovanim u ledenice.

Ekipa vitez.info portala posjetila ih je na lokaciji nekadašnje stočne pijace između Nević Polja i Nove Bile i uvjerila se kako su suočeni s brojnim nedaćama. Nakon početnog šoka (ne)uvjetima u kojima žive načinili smo nekoliko snimaka, a g-din Alojz Mlakić koji je bio s nama poklonio im je novčanu pomoć, kako bi kupili osnovne potrepštine.

Riječima je teško ispričati i napisati ovu tužnu priču, zato pogledajte video i fotogaleriju koje vam donosi vitez.info portal.

Iskreno se nadamo da će ova priča doći do neke od mnogobrojnih domaćih i međunarodnih humanitarnih i organizaciju za zaštitu ljudskih prava, kao i nadležnih socijalnih službi.

{youtube}m0DRlTmZ0Yg{/youtube}

{gallery}drustvo/romi_ntravnik{/gallery}