FOTO i VIDEO: Vitežani protiv Dobrinjca i sudaca – poraženi

altIako bi krajnji rezultat 31:25 (16:13), eventualno mogao sugerirati nadmoć domaćeg sastava, to u slučaju rukometnog susreta između domaćeg sastava RK Dobrinjac i gostujućih rukometaša RK Viteza, niti izbliza nije točno.

Naime, prema svemu prikazanom, rukometaši Viteza su odigrali i više nego dobru utakmicu u kojoj su svi članovi pomlađenog sastava dobili svoju minutažu i znalački je iskoristili. Igrački, Vitežani su parirali domaćinima, ali su stalne sudačke pogreške (ako se o pogreškama može govoriti) i u pojedinim trenutcima otvorena pristranost domaćinima, rezultirali brojnim isključenima Vitežana i davanjem „vjetra u leđa” domaćim rukometašima u ključnim trenucima igre. No, iako poraženi na ovom gostovanju, Vitežani mogu biti zadovoljni prikazanom igrom i činjenicom da u prvom timu, pored već standardno pouzdanih i kvalitetnih igrača, svoje mjesto već pronalaze i mlađi igrači kadetskog sastava.

Vitežani su porazom na Dobrinji, tako, u prva dva odigrana kola Prve rukometne lige FBiH Jug osvojili tek jedan bod, i to u premijernoj utakmici prvenstva, kad su kao domaćini odigrali neriješeno protiv RK „Igman” sa Ilidže. I igrači i rukovodstvo kluba se slažu u jednom – to ni izbliza nije odraz stvarne kvalitete koju klub posjeduje.

To bi trebala pokazati već naredna utakmica u Vitezu, u kojoj RK Vitez dočekuje svoje stare „mušterije” – susjede iz travničkog „Borca”. U svakom slučaju, ljubitelje rukometa i sporta uopće, u Vitezu očekuje još jedna istinska rukometna fešta.

{youtube}i2K7U_p4bYk{/youtube}

FOTO: Filip Šarić
{gallery}sport/dobrinjac_vitez12{/gallery}