FOTO i VIDEO: Vitez teško oštećen u Lukavcu – prvi gol primljen nakon prekršaja, nije sviran penal!

Nogometaši Viteza drastično su oštećeni u susretu protiv Radničkog, igranom u Lukavcu. Iako su se domaćini žalili da je sudac svirao u korist Viteza, isključivši tri domaća igrača, snimka utakmice pokazala je kako su isključenja opravdana. Međutim, u silnim napadima i prozivanjima domaćina nije se vodilo računa o stvarnim propustima, a oni su se dogodili na štetu Viteza.

Prvi propust značajno je pomogao Radničkom, jer su domaćini nakon njega postigli svoj prvi pogodak. Naime, nakon očiglednoh prekršaja nad Šantićem (pogledajte snimku na 1,29), domaćini postižu pogodak za 1:0.

Drugi veliki propust dogodio se u posljednjim minutama susreta, kada je isključen treći igrač Radničkog, gdje je Smriko srušen u kaznenom prostoru domaćih (pogledajte snimku na 10,00 – jasno se vidi prašina od kreča s kaznenog prostora što upućuje da se start mogao dogoditi samo u 16 metara, nikako izvan).

Ipak, kao i nakon nedosuđenih jedanaesteraca protiv Troglava i Rudara (pri rezultatu 0:0) iz Nogometnog kluba “Vitez” nisu se željeli žaliti na suđenje smirujući tenzije i vjerujući kako nije bilo zle namjere.

Ljudski je griješiti, a đavoljski ustrajati u greškama, kaže stara narodna izreka. Ostaje nam vjerovati, kao i vodstvu NK “Vitez”, da je riječ o slučajnostima i da “đavo” (ma tko on bio) nema upetljane svoje prste u ove odluke na štetu Viteza, bez kojih bi u Vitezu vjerojatno već slavili ulazak u Premijer ligu.

{youtube}hKZMtQE-Clo{/youtube}