FOTO i VIDEO: Viteški vatrogasci ugasili još jedan požar!

Viteški vatrogasci danas su u 12,05 sati dobili dojavu požara, koji se dogodio na području naselja Preočica, kod Viteza, udaljenom oko 15 kilometara od centra grada.

Nakon panične dojave da gori štala, s velikom opasnošću da se požar proširi na obiteljsku kuću na mjesto nesreće odmah su se uputila oba vatrogasna društva naše općine, s dva navalna vatrogasna vozila te jednom pratećom cisternom i ukupno 11 vatrogasaca.

Usprkos velikim snježnim nanosima i ledenoj cesti vatrogasci su uspjeli probiti se na mjesto nesreće i započeti gašenje na – 14 stupnjeva Celzijevih. Požar je ugašen u 13,15, a likvidiran u 15,10 sati.

Na štali je bilo oko 50 metara sijena koje su vatrogasci uz svesrdnu pomoć mještana uspjeli izbaciti na sigurnu lokaciju.

Vatrogasci su uputili zahvalu mještanima MZ Preočica na nesebičnoj pomoći prilikom gašenja, Adnanu Traki koji ih je počastio toplim napicima, kao i policiji koja je uz njih bila cijelo vrijeme, te domarima O.Š. Preočica.

Na poziv vatrogasaca na teren se zaputila i ekipa vitez.info portala te snimila fotografije i video zapis. Ovim putem čestitamo našim vatrogascima na još jednoj uspješnoj akciji!

{youtube}1Hf-YJWoPb0{/youtube}

{gallery}crna_kronika/pozar_preocica{/gallery}