FOTO i VIDEO: Visoko izaslanstvo HDZ 1990 boravilo u Vitezu

altVitez je u srijedu, 4. travnja, bio domaćin proširene sjednice predsjedništva ŽO HDZ 1990 SBŽ. Sjednici su nazočili predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić, zamjenik predsjednika ove stranke Martin Raguž, dopredsjednik Rudo Vidović i ostali dužnosnici HDZ 1990.

Neposredno prije početka sjednice, nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća povodom 20. obljetnice osnutka HVO-a, ispred spomen sobe u Vitezu, za sve poginule branitelje, izjavama za medije oglasili su se Martin Raguž i Božo Ljubić.

„Očekivanja nas i ljudi koji nad dočekuju u Vitezu i Središnjoj Bosni su velika. Bliži se vrijeme odluka o lokalnim izborima, o zajedničkom i odgovornom nastupu. Želja je sačuvati integritet i politički subjektivitet na ovim vrlo važnim strateškim potezima. Trebamo naučiti lekcije iz prošlosti, ne ponavljati pogreške i jednom odgovornom politikom vratiti povjerenje svim ljudima, u ostanak, a ja vjerujem i u povratak”, izjavio je za vitez.info Martin Raguž, zamjenik predsjednika HDZ 1990.

„S našim članovima iz Srednjobosanske županije smo podijelili informacije koje se tiču opće političke klima u Bosni i Hercegovini i procesa koji su u tijeku, vezano za uspostavu vlasti, funkcioniranje vlasti, promjenu ustava. Sa zadovoljstvom mogu kazati kako državna vlast već daje određene rezultate, a posebno je zadovoljstvo da je ta vlast uspostavljena na principima na kojima Bosna i Hercegovina može jedino funkcionirati i opstati, a to znači na principu legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda i građana BiH. Očekujemo da se tijekom proljeća isto dogodi i na razini Federacije BiH i na tomu ćemo sigurno raditi”, izjavio je vitez.info Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990.

„Posebno je zanimljiva tema priprema za lokalne izbore. Središnja Bosna je jedno od rijetkih područja u BiH koje je sačuvalo svoju multietničnost i tako treba i ostati. Mi se nadamo da će Hrvati i nakon predstojećih izbora biti adekvatno zastupljeni u svim općinama Županije Središnja Bosna”, dodao je Ljubić.

Predsjednik HDZ 1990, Božo Ljubić, kratko je prokomentirao i ustrojstvo grada Mostara.

„Dosadašnji statut Mostara je blokirao Mostar i od njega pravio grad slučaj. Ja uvažavam da je u Mostaru potrebno instalirati instrumente koji će jamčiti prava pripadnicima naroda koji su relativna manjina, u ovom slučaju Bošnjacima, ali jednako tako isto je potrebno i u Travniku. Svi oni koji se zalažu za pitanje Mostara i Srebrenice, ne bi smjeli zaboraviti ni Travnik, koji je u startu trebao biti u istoj ravni sa Mostarom. Dakle, ono što tražimo za sebe, spremni smo omogućiti i drugima. Ne želimo nikoga majorizirati u Mostaru, ali jednako tako tražimo da se nas ne majorizira na razini države, entiteta, a napose na razini Središnje Bosne”, zaključio je Ljubić.

„Sastanak predsjedništva županijskog odbora HDZ 1990 sa visokim izaslanstvom na čijem je čelu bio predsjednik HDZ-a 1990 dr. Božo Ljubić ocijenjen je kao vrlo dobar. Otvoreno se razgovaralo i o problemima koji postoje na općinskoj, županijskog i državnog nivoa. Najviše vremena je posvećeno na pripremu za lokalne izbore i na unutarstranačke izbore na području županije središnja Bosna po općinama”, izjavila je za vitez.info Slavica Josipović, predsjednica ŽO HDZ 1990 ŽSB.

{youtube}yGJ-zplfrs8{/youtube}

{gallery}politika/hdz1990_travanj{/gallery}