FOTO i VIDEO: Premijer RH Zoran Milanović posjetio Vitez!

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović u ponedjeljak, 27. veljače, je započeo službeni posjet BiH u okviru kojeg se sastato s članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara Vjekoslavom Bevandom i rukovodstvom Parlamenta BiH.

Tijekom boravka u BiH, hrvatski premijer posjetio je i Vitez, gdje je, u Franšiznom centru BiH, održao sastanak s predstavnicima vlasti Srednjobosanske županije i hrvatskim predstavnicima iz SBŽ u Vijeću ministara BiH i Parlamentu Federacije BiH, kao i s gospodarstvenicima i predstavnicima lokalne vlasti u Vitezu.

„Hrvatska država će pomagati kao što je to radila i do sada. Nemam apoteku i ne nudim recepte, ne prejudiciram rješenja. A to da ću razgovarati, razgovarati ću. To je radio i predsjednik Josipović, zajedno s članom predsjedništva BiH. Ne vidim zašto je to sada problem. Želim saslušati vrlo legitimne predstavnike jednog naroda Bosne i Hercegovine, po Ustavu prije svega. BiH je država konstituitivnih naroda, prije svega. U Sarajevu sam se susreo isključivo s predstavnicima vlasti. Ovaj drugi dio puta je, kao i svi službeni putovi, poseban dio puta. Ja sam predsjednik Vlade Republike Hrvatske, koja brine o interesima Hrvata izvan Hrvatske, a moja Vlada će o njima brinuti možda na malo drukčiji način, možda s više respekta prema Bosni i Hercegovini“, izjavio je Zoran Milanović premijer RH.

Novinare je zanimalo što premijer RH misli o svojevrsnom diplomatskom skandalu, jer Nermin Nikšić i Zlatko Lagumdžija nisu nazočili službenom ručku u Sarajevu?

„Ja sam tu došao na sastanak sa svojim sugovornicima. To je sve organizirano, tu je bilo dosta ljudi. Primjetio sam da gospode nije bilo i to je sve. Kada dođu u Zagreb primit ću ih“, odgovorio je premijer RH Zoran Milanović.

“Ovdje ne dolazim po glasove, ne dolazim kao dnevni političar. Dolazim kao državnik i smatram da imamo pravo razgovarati pa i tražiti neki fer odnos za Hrvate u Bosni i Hercegovini. Bolnicu u Novoj Biloj ovoga puta nećemo posjetiti, ali u budućnosti svakako“, dodao je Milanović.

Vrijedi naglasiti kako posjeta premijera Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, predstavlja veliko priznanje i poruka Vitezu. Posebno, uzme li se u obzir da veik broj domaćih dužnosnika stavljaju Vitez na margine. Također, Vitez je jedina općina u kojoj je za vrijeme ovoga posjeta premijer Milanović odlučio prespavati, tako je za hotel u kojemu će prespavati odabrao hotel “Central” u Franšiznom centru BiH.

{youtube}nCcnUqUUT68{/youtube}

{gallery}politika/milanovic_vitez{/gallery}

Foto: FC BiH