FOTO i VIDEO: Prekrasan Božićni koncert u viteškoj župnoj crkvi

U vrhunskom glazbenom događaju, kakovog bi poželjele i daleko veće i kulturnim događanjima bogatije sredine, u subotu navečer uživali su Vitežani u svojoj župnoj crkvi sv. Jurja. A njihovi gosti bili su orkestar Oružanih snaga BiH, domaći Mješoviti pjevački ansambl „Viteški akordi i klapa Ratne mornarice Republike Hrvatske „Sveti Juraj”.

Pjevala se i svirala svjetovna i sakralna glazba, klapa Sveti Juraj pjevala je uz glazbenu pratnju Orkestra Oružanih snaga BiH a i a capella. Pjevalo se dolazećem Božiću, pjesmom se zahvaljivalo sudionicima velikog humanitarnog konvoja „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” koji je probio osmomjesečnu blokadu i 20. prosinca prije 20 godina stigao u Lašvansku dolinu, a prigodnim pjesmama odavala se počast žrtvama zločina u Križančevu Selu, nadomak Viteza u kojemu su 22. prosinca prije dvadeset godina ubijena i masakrirana 64 vojnika i civila hrvatske nacionalnosti.

Na kraju ovog veličanstvenog koncerta, za Vitez teško ponovljivog, svi akteri doživjeli su više minutne ovacije, a u znak zahvalnosti skupa s prisutnim u prepunoj crkvi sv. Jurja otpjevali su „Narodi nam se Kralj nebeski” i „Zvončići, zvončići…”

Koncertu je bio prisutan ministar Vlade Republike Hrvatske Ante Kotromanović koji je na čelu izaslanstva Ministarstva obrane doputovao u dvodnevni posjet Lašvanskoj dolini, zamjenica ministra obrane BiH, Marina Pendeš skupa s načelnikom Stožera OS BiH, generalom Antom Jelečom i drugim visokim časnicima, vojni ordinarij OS BiH, biskup Tomo Vukšić i brojni drugi uglednici. Sve prigodnim riječima zahvale pozdravio je viteški župnik fra Marko Kepić.

{youtube}2ASyPnWulzE|570|400{/youtube}

IMG 8255IMG 8257IMG 8261IMG 8263IMG 8264IMG 8266IMG 8274IMG 8287IMG 8315IMG 8342IMG 8365

Zvonimir Čilić