FOTO i VIDEO: Održana “Večer folklora župa Potkraj i Turbe”

U travničkom naselju Đelilovac, na ljetnoj pozornici kod Osnovne škole u Vlajsovićima, u nedjelju, 24. srpnja 2022. godine, održana je kulturna manifestacija “Večer folklora župa Potkraj i Turbe”, piše Vitez.info.

Sve sudionike, kao i posjetitelje blagoslovio je župnik župa Potkraj i Turbe, fra Mario Oršolić. A nazočne i sudionike pozdravio je Mato Marjanović, predsjednik IFD “Župa Potkraj – Turbe” te se zahvalio svima koji su pomogli održavanje ove manifestacije.

U prigodnom obraćanju nazočnima, predsjednik Federacije BiH čestitao je na organizaciji i trudu koji ulažu kako bi se očuvali običaji i kulturna tradicija, kao i potpora mještanima na ostanku i povratku u Potkraj i Turbe.

U bogatom kulturno – zabavnom programu sudjelovala su kulturno – umjetnička društva: HKUD “Lika” Lički Osik, IPS “Sokolovi” Ravni Kotari i KUD “Vesela šokadija” iz Republike Hrvatske te HKD “Napredak” Uskoplje, MPS “Krčevljani” Vitez, KUD “Prijatelji” Jajce, HKD “Napredak” Kreševo te IFD „Župa Potkraj – Turbe“, organizator i domaćin ove manifestacije.