FOTO i VIDEO: Održana utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega”, pobjednici Nikola Čuić i Marijana Miličević

Utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega” održana je danas, u nedjelju, 16. svibnja, u organizaciji Udruge dijaliziranih i transplantiranih bolesnika KSB.

Start utrke bio je danas u 13 sati, kod Gradskog trga, gdje je bio i cilj. Dužina staze bila je 5 000 metara, a mjerenje vremena vršilo se elektronski. Za plasman trkača kao relevantno vrijeme koristilo se Gun start vrijeme, a svaki trkač je dobio i svoje čip vrijeme.

Prvo mjesto u konkurenciji muškaraca uvjerljivo je osvojio Nikola Čuić iz Viteza, drugoplasirani je bio Dario Lovrinović iz Novog Travnika, dok je treće mjesto osvojio Filip Bilić iz Fojnice.

U ženskoj konkurenciji prvoplasirana je bila Marijana Miličević, drugo mjesto osvojila je Erika Grabovac, a treće mjesto pripalo je Danijeli Begić.

Organizatori su za sve natjecatelje osigurali okrjepu u vidu vode i voća, te nagrade – za tri prvoplasirana natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji osigurane su robne nagrade u vidu poklon bona u trgovini GMS.

Iako se Svjetski dan bubrega obilježava drugog četvrtka u mjesecu ožujku, epidemiološke mjere i pogoršana situacija vezano za pandemiju koronavirusa nisu dopustile da se utrka održi tada. Svi događaji, pa tako u utrka “Vitez trči za Svjetski dan bubrega” posvećeni su prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti, ali i načinima liječenja. U svijetu je više od 850 milijuna ljudi koji imaju ovu vrstu bolesti, a statistike kažu da je svaka 10-a osoba u svijetu potencijalni bubrežni bolesnik.

Više na : https://www.worldkidneyday.org/2021-campaign/2021-wkd-theme/

Prethodni članakFOTO/VIDEO: Svetom misom dostojanstveno obilježena 29. obljetnica svirepog ubojstva hrvatskih branitelja na Galici
Sljedeći članakU BiH se dolazilo po gorivo, odjeću i lijekove, u RH po hranu i kozmetiku